Tennis

Australian Open kvinder – dag 2: Elendig lodtrækning for verdensetteren

januar 14, 2019

Eugenie Bouchard – Shuai Peng (kampstart tirsdag 04.00)
Bouchard
Odds 1.74

Som regel er det lidt for risikabelt til min smag at kaste sig over et spil på Bouchard, men i lige præcis denne turnering ser der ud til at være en grund til rent faktisk at satse på canadieren.

Hun er startet godt i år med en kvartinale i Auckland, hvor hun havde matchbold mod den senere vinder af turneringen Julia Goerges.

Siden 2014, hvor hun for første gang var med i hovedturneringen i Melbourne er hun som minimum nået anden runde, så selvom med den nedadgående spiral, som hendes karriere har været i, siden det fantastiske 2014, har hun altså haft gejst nok til at levere ét eller andet i AO.

Læg dertil at hun har to tidligere opgør mod Peng, hun vandt dem begge, begge i to glatte sæt og begge på hard courts, den ene her i Melbourne i 2017.

32-årige Peng er rangeret 50 pladser lavere end Bouchard og ved at kæmpe sig tilbage fra en skade. Sidste år tabte hun til verdens nummer 521 i første runde. Bouchard får tilliden her.

Venus Williams – M. Buzarnescu (kampstart tirsdag 04.00)
Venus
Odds 1.55

Prøv at se på hvordan Venus Williams har klaret sig i Australian Open siden 2013.

3. runde

1. runde

Kvartfinale

1. runde

Finale

1. runde

Så hvert andet år nederlag i 1. runde og hvert andet år lidt bedre end det forrige. Det må jo betyde, at hun vinder i år!

Det sker nok næppe, men jeg forestiller mig, at hun har nok i tanken til at slå Buzarnescu. Rumæneren havde en fremragende 2018, men det sluttede med en slem skade i august, og hun døjer noget med at komme tilbage på niveau.

Hun har tabt seks kampe i træk, og hvor hun havde en rigtig god French Open og Wimbledon siden år, tabte hun i første runde i AO. Hun har aldrig været ude over 1. runde i Melbourne.

Venus har kun spillet én turnering siden US Open, men det var i årets første uge og formen var god nok til at slå en spiller som Azarenka. I dén form kan hun også slå Buzarnescu i sidstnævntes nuværende form.

Sam Stosur – D. Yastremska (kampstart tirsdag 05.30)
Stosur vinder sæt
Odds 1.82

Stosur er langt fra den spiller, hun var, da hun vandt US Open, og hun kommer til AO 2019 med otte nederlag i ni kampe. Hun har dog spillet tre kampe i denne nye sæson og alle tre blev afgjort i tredje sæt. 

Hendes ene sejr kom over Cibulkova, så rammer hun dagen, kan hun altså stadig fighte sig til en sejr.

Der er ingen tvivl om, at Yastremska skal være favorit, men også så stor favorit? Hun er kun 18, spiller sin kun fjerde Grand Slam og har endnu ikke vundet en kamp i hovedturneringen ved en GS.

Både i 2017 og 2018 tabte Stosur i 1. runde, men hun formåede dog at vinde sæt undervejs. Sæsonens første kampe har indikeret, at hun også vil være i stand til det i år.

Simona Halep – Kaia Kanepi (kampstart tirsdag 09.00)
(0-4.5 partier) 2
Odds 1.86

Halep var i finalen i AO 2018 og kun få tætte point fra at vinde titlen. Hun kommer hertil som verdensetter, men hun kommer også på nakken af en skidt stime.

Hun står på fem nederlag i træk, og man skal godt nok lede længe i rumænerens annaler for at finde en lignende negativ serie. Nok var fire af nederlagene i slutningen af sidste sæson og kun det ene i denne sæson, men at tabe fem i træk kan stadig drille selv en verdensetter på det mentale plan.

I den forfatning kunne hun dårligt have fået en værre lodtrækning. Kanepi har ikke spillet siden hun nåede fjerde runde ved US Open, men hun er en af de spillere, som er fuldt ud i stand til at komme ud af det blå og bare levere varen.

Ved netop US Open KNUSTE hun Halep i 1. runde, og de har et tidligere opgør mod hinanden, på hard court i 2014 i Doha, og her vandt Halep først i tie break i tredje og afgørende sæt. 

Sidste år vandt Kanepi over seedede Cibulkova i 1. runde i Melbourne med 6-2 6-2. Halep er en langt hårdere modstander, men Kanepi ved, at hun har redskaberne til at sænke Halep og dén slags hjælper uvægerligt i opladningen.