Tennis

Australian Open kvinder – dag 4: Bacsinszky banker videre i sit come back

januar 16, 2019

T. Bacsinszky – N. Vikhlyantseva (kampstart torsdag 02.15)
(0-3.5 partier) 1
Odds 1.84

Bacsinszky har været ude med en skade igennem længere tid, og det har været hårdt arbejde at komme tilbage, 2018 bød eksempelvis på et tidspunkt på 10 nederlag i træk.

Men pludselig begyndte der at ske noget, hun nåede en finale i september, en semifinale i oktober inden hun vandt en finale i november. Det var en meget rørt schweizer, der løftede sin første titel i to og et halvt år, så hun nyder uden tvivl sin tennis.

Hendes rangering ligger nede og roder som nummer 145, men hun har tidligere været i top 20, og måden hun knuste Kasatkina på i første runde, indikerer ikke, at Bacsinszky ligger så lavt. 10. seedede Kasatkina fik tre partier undervejs.

Vikhlyantseva er gået igennem kval’en for at nå hertil, og har ikke mødt en modstander højere rangeret end nummer 129. Det betyder fire sejre i streg. Hun har ikke prøvet fem sejre i træk siden september 2016, og hun har aldrig præsteret det på WTA-niveau.

Bacsinszky giver omkring 1.45 for en sejr. Jeg tager chancen på, at hun kan vinde med mindst fire partier. Kan man knuse verdens nummer 10 med ni partier, har man også en chance mod verdens nummer 134.

C. Suarez-Navarro – D. Yastremska (kampstart torsdag 08.00)
Suarez-Navarro
Odds 2.38

Suarez-Navarro er en af de spillere, som altid synes en lille smule undervurderet, og det har ofte givet pote at gå med hende, når hun giver pæne odds som outsider i de tidlige runder.

Jeg tager chancen igen i dag, da jeg har lidt svært ved at se, hvorfor verdens nummer 23 skal være så forholdsvis stor outsider mod verdens nummer 23 skal være outsider mod verdens nummer 57.

Yastremska slog Stosur i 1. runde, men det er dårligt nogen målestok længere, og det var i øvrigt første gang, hun vandt en kamp i Grand Slam-turnering.

Suarez-Navarro var i kvartfinalen i denne turnering i både 2016 og 2018 og begge gange lige så undervurderet som nu.

Har hun præsteret noget som helst inden AO 2019? Intet. Havde hun det sidste år? Tværtimod. Hun kom med seks nederlag i træk og tvang den senere vinder, Wozniacki, ud i tre sæt i kvartfinalen.

Hun er en erfaren ræv mod en 18-årig pige, som er på uprøvet territorie. Med masser af point at forsvare til ranglisten er odds 2.38 værd at prøve af.

Jo Konta – Garbine Muguruza (kampstart torsdag 11.00)
(3.5-0 partier) 1
Odds 1.76

Hvad kan vi forvente fra Muguruza? Pas. Ingen anelse. Ingen i hele verden ved, hvad hun kan finde på. Når hun er bedst, slagter hun alt indenfor rækkevidde, inklusive Serena, men hun kan også tabe til alle og enhver.

Hvad kan vi forvente fra Konta? Måske ikke ret meget, men det gavner måske briten, at hun for engangs skyld kommer uden de store forventninger til hende. Australian Open er dén GS, hvor hun har de bedste resultater, en semifinale i 2016 og en kvartfinale året efter.

Det betød en høj rangering på ranglisten af sig og nogle forventninger fra omverdenen, som hun tilsyneladende ikke kunne håndtere, så nu regner ingen med ret meget. Og som sagt; måske er det lige præcis, hvad hun kan bruge i en sådan kamp her, hvor hun er outsider.

De har mødt hinanden tre gange tidligere på tre forskellige underlag, og Konta fører faktisk 2-1, mens alle tre opgør først blev afgjort i tredje sæt. Nok er den mest nylige duel fra US Open i 2015, men Konta ved altså, at hun kan hamle op med spanieren, og den slags hjælper også hendes skrøbelige psyke.

Jeg tør ikke satse på, at hun kan vinde, men jeg vil godt vove pelsen på, at det kan blive en tæt kamp.