Skip to main content

Det siges, at hvo intet vover, intet vinder, så lad os prøve at se nærmere på et par af fredagens kampe, som måske kan udvikle sig tættere end oddsene indikerer.

T. Bacsinszky – G. Muguruza (kampstart lørdag 09.00)
Bacsinszky
Odds 2.90

Bacsinszky var også på min menu i anden runde, og hun var så flink at levere varen. Om hun også kan levere varen her, må tiden vise, men til disse odds under disse omstændigheder skal dette odds prøves af.

Som sagt i forgårs har hun været ude med en skade, men begynder at finde formen igen og bare lige for at gentage mig selv: hun nåede en finale i september sidste, en semifinale i oktober inden hun vandt en finale i november.

Hun startede med at smide 10. seedede Kasatkina ud af turneringen og afgav blot tre partier undervejs. Hvorfor så ikke også 18. seedede Muguruza? Spanieren fører 4-1 i h2h over Bacsinszky, men sidstnævnte var deres seneste møde med 6-1 6-3 på grus. I Madrid foran Muguruzas hjemmepublikum.

Grunden til, at oddset frister så meget er ikke kun, at Bacsinszky åbenlyst spiller godt. Det skyldes også Muguruzas seneste kamp. Ikke kun varede den to timer og 42 minutter. Den sluttede først 12 minutter over tre. Om natten!

Alle der har prøvet at dyrke idræt sent om aftenen ved, at det kan være svært at falde i søvn oven på en hård fysisk udfoldelse. Prøv så at overveje, hvornår Muguruza må være faldet i søvn? Først sådan en kamp, så omklædning, pressemøde, hjem på hotellet, lidt at spise. Det er en hel nats søvn, hun har afskrevet på dén konto, og det indhenter man ikke nødvendigvis på én hviledag.

Det her ligner en kæmpe chance for Bacsinszky og rundens bedste bud på en sejr til en outsider.

Naomi Osaka – Su-Wei Hsieh (kampstart lørdag 01.00)
Hsieh +1.5 sæt
Odds 2.00

Tør man gå planken helt ud på odds 3.75 på outsideren, eller skal man nøjes med en satsning på, at hun ”bare” vinder sæt?

Under alle omstændigheder tror jeg, at hun kan berede Osaka problemer. Hun har så mærkværdig en spillestil, at de fleste modstandere finder den svær at håndtere.

Der chippes, der slices, der vinkles, og det kommer som regel bag på de fleste, når hun klarer sig godt med dén spillestil, men for hende virker det.

Hun nåede fjerde runde i både Wimbledon og Australian Open sidste år, og i sidstnævnte slog hun Muguruza, dengang seedet tre, ud i anden runde. Ved Wimbledon slog hun førsteseedede Simona Halep.

Hun røg tidligt ud af US Open, men viste fantastisk form resten af 2018 med en titel og dertil to yderligere semifinaler, inden hun åbnede 2019 med en ny semifinale.

Syv af hendes seneste 12 opgør mod de nuværende top 10-spillere gik i tre sæt for at finde en afgørelse, blandt andet hendes hidtidige ene møde med Naomi Osaka, som Osaka endte med at finde.

Derfor har jeg valgt ”bare” at gå efter et sæt og ikke hele kampen til Hsieh.

Simona Halep – Venus Williams (kampstart lørdag 09.00)
(0-3.5 partier) 1
Odds 1.76

Endelig går jeg så den anden vej og tager chancen på en favorit-sejr. Begge spillere har været igennem lange tre-sæts kampe i begge de første runder, men i dén hede, som Melbourne ofte er leveringsdygtig i, bør der være forskel på at være 27 og 38 år.

Vi ved, at Halep normalt er fit som få andre på tour’en, og Venus er ikke nødvendigvis u-fit: hun er bare 11 år ældre.

Skal hun slå Halep, kommer hun til at arbejde for det, Halep giver sig ikke uden hård fight, og kommer den igen ud i tre sæt, har jeg størst tillid til, at Halep har mest tilbage i tanken.

Desuden virker det ganske enkelt som om, at Venus trods alt ikke helt har det i sig mere at konkurrere med spillets bedste udøvere.

Siden US Open 2017 har hun spillet ni kampe mod de nuværende top 10-spillere. Hun tabte otte af disse. Det seneste mod…Simona Halep på hard court i Montreal, hvor rumæneren vandt 6-2 6-2.

Af de syv seneste nederlag til disse top-spillere, blev seks tabt med mindst fire overskydende partier. Blandt andet altså mod Halep. Derfor tages chancen på, at Halep ikke bare vinder, men gør det med en vis margin.