Skip to main content

Angelique Kerber virker i for god form og har en for god h2h mod Danielle Rose Collins til, at jeg tør satse på et spil i deres duel i fjerde runde. Til gengæld synes jeg, at det kan forsvares at spekulere i det øvrige tre kampe på kvindesiden denne søndag.

Ikke mindst en lille amerikansk darling, der viser imponerende evner på tennis-banen. 

Petra Kvitova – Amanda Anisimova (kampstart søndag 01.00)
Anisimova
Odds 2.60

Man kan selvfølgelig ikke udelukke, at dette måske vitterlig er året, hvor det hele klikker igen for Kvitova, men på trods af måden hvorpå hun er tromlet i fjerde runde, er der rigelig grund til at være påpasselig.

Siden 2015 er det udelukkende ved US Open, at hun er nået længere end fjerde runde i en Grand Slam. I Melbourne har det været sløje resultater.

Sidste år tabte hun til nummer 98 i verden, bare til eksempel, og det har tidligere set godt ud, lige til det ikke gjorde det mere. I 2015 afgav 11 partier på det to første kampe for så at tabe i to sæt i tredje runde.

Ved US Open i ’15 blæste hun i kvartfinalen uden at afgive sæt, kun for så at tabe, i 2016 samme sted afgav hun ingen sæt i de første tre runder, kun for at tabe i fjerde.

Det betyder ikke, at det sker her, men er blot nævnt for at tage alt med i betragtningen. Og når man sammenligner ovennævnte med, hvordan Anisimova har spillet, virker det ikke langt ude, at amerikaneren skulle kunne skabe en overraskelse.

Hun har heller ikke afgivet sæt endnu, og i anden runde slagtede hun seedede Tsurenko med 6-0 og 6-2, hvorefter hun bare toppede det med at udspille Sabalenka, den 13. seedede, med 6-3 6-2.

Disse to kvinder har mødt hinanden én gang tidligere. Det var på hard court i Indian Wells i marts sidste år. Her var Anisimova med på et wild card mens Kvitova var seedet nummer 9. Anisimova vandt 6-2 6-4.

Hun ved med andre ord, at hun ikke behøver frygte Kvitova. Og selvtilliden er næppe blevet mindre af de seneste to sejre.

Ashleigh Barty – Maria Sharapova (kampstart søndag 01.00)
Sharapova
Odds 2.32

Hun har lige nedlagt den forsvarende mester i tre sæt, og det var ikke fordi, Wozniacki spillede specielt svagt. Hun blev nedkæmpet af en flot spillende russer, og man kunne se i Sharapovas attitude efter kampen, hvor meget dén sejr betød.

Jeg var inde på i forgårs, at hun har haft problemer efter sit come back mod de bedste modstandere. Det havde hun så ikke mod Wozniacki, og nok virker Barty i rigtig fin form, men holder nerverne til at nedlægge Sharapova?

De har mødt hinanden én gang tidligere, på grus sidste år, hvor Sharapova vandt i tre sæt. Barty har endnu aldrig været længere end fjerde runde i GS, og ligesom hun har gjort i Melbourne i år, gik hun ved US Open i august også til fjerde runde uden at afgive sæt.

Herefter tabte hun til en spiller, Pliskova, hvis stil med en stor serve og seriøs knalden til bolden ved hver en lejlighed, er meget lig Sharapovas stil.

Efter min mening er Barty blevet for stor favorit på et stadie af en turnering, hvor hun endnu ikke har prøvet at have succes før.

Sloane Stephens – A. Pavlyuchenkova (kampstart søndag 01.00)
Pavlyuchenkova +1.5 sæt
Odds 1.56

Jeg tør ikke gå planken ud på Pavlyuchenkova, men jeg vil meget gerne vove et indskud på, at hun kan vinde sæt undervejs.

Hun var godt nok voldsomt imponerende mod Sasnovich i sidste runde, hvor den 30. seedede hviderusser bare fik tre partier. Runden forinden havde ordnet 9. seedede Kiki Bertens.

Sidste år slog hun Svitolina og 8. seedede Kuznetsova ud på vejen til kvartfinalen, så hun nyder at spille i Melbourne, og derfor holder jeg på, at Stephens kommer på hårdt arbejde.

De mødte hinanden i Beijing sidste år i september, hvor Stephens først fik nedkæmpet Pavlyuchenkova efter tre sæt, da russeren vandt det første.

Stephens har endnu ikke afgivet sæt i turneringen. Hun har spillet Grand Slams siden 2011. Hun har endnu aldrig præsteret at vinde fire kampe i træk i en sådan turnering, uden at afgive sæt.