Skip to main content

A Pavlyuchenkova – Danielle Rose Collins (kampstart tirsdag 04.30)
Collins
Odds 2.12

Jeg har meget svært ved at se, hvad der gør Collins til så meget outsider her, at hun skal give over to gange pengene retur. De har ingen tidligere opgør, så lad os prøve at kigge på deres respektive resultater frem til kvartfinalen.

Pavlyuchenkova har besejret 9. seedede Bertens i tre sæt, 30. seedede Sasnovich og 6. seedede Stephens i tre sæt. Sidstnævnte kamp varede to og en halv time og sluttede efter midnat i Melbourne.

Flotte resultater, men er de mere skræmmende end Collins’ ditto?

Hun åbnede med at sende 14. seedede Goerges ud efter tre sæt. I tredje runde bankede hun 19. seedede Garcia, inden hun totalt krøllede 2. seedede Kerber sammen i fjerde runde.

De to seneste seedede kvinder har Collins høvlet på 63 og 56 minutter!!!

Sammenlagt har hun slået mindst lige så højt seedede spillere som Pavlyuchenkova, og hun har stået på banen i 191 minutter i de seneste tre runder mod russerens 310.

Læg dertil, at hun desuden i forvejen er bedre rangeret på ranglisten end Pavlyuchenkova, så hvad gør hende rent faktisk til outsider?

Det er femte gang, Pavlyuchenkova står i kvartfinalen i en Grand Slam, og de øvrige fire gange tabte hun til en seedet spiller, så kigger man blot på rangeringen, vil hun næppe få større chance for at nå en semifinale, end når man møder ranglistens nummer 35 i en kvartfinale.

Collins har bare ikke som nummer 35 indtil nu.

Petra Kvitova – Ashleigh Barty (kampstart tirsdag 09.00)
Barty +1.5 sæt
Odds 1.52

Dagens anden kvartfinale hos kvinderne er en gentagelse af finalen i Sydney 12. januar i år, og bliver opgøret her lige så medrivende, er det bare med at spænde sikkerhedsbæltet.

Dén dag vandt Kvitova 1-6 7-5 og 7-6 efter to timer og 19 minutters fight, og begge kvinder har ved Australian Open vist, at formen i Sydney skulle tages seriøst.

Kvitova er høvlet i kvartfinalen uden at afgive sæt, mens Barty nu for første gang i karrieren er længere end fjerde runde i en Grand Slam.

Skal hun endnu længere, skal hun bryde en anden ”stime”, for i tre tidligere opgør er det endnu ikke lykkedes at besejre Kvitova.

Første møde var helt tilbage i 2012 på grus, hvor Barty fik tre partier i alt, men grus er så heller ikke hendes favorit. Næste duel var på græs i 2017, hvor Kvitova vandt i tre sæt, inden de altså mødtes på hard court i Sydney for 10 dage siden, og Kvitova igen vandt i tre.

Med sin større rutine og deres h2h in mente kan man ikke indvende noget imod Kvitovas favoritværdighed, men spørgsmålet er, om hun ikke bliver testet lidt mere her, end hun er blevet hidtil?

Hun har mødt gode spillere på vejen hertil, men den højest rangerede modstander var immervæk Rybarikova, der lå nummer 48 på ranglisten. Barty ligger nummer 15.

Barty er en strålende spiller, som måske bare lige har manglet den sidste tro på tingene, men her kan sejren over Sharapova måske tjene som et lille gennembrud.

At tabe første sæt og så alligevel vende det til sejr mod Wozniackis banemand på to timer og 19 minutter kan kun have givet noget på den mentale front.

Skal man tage chancen på Kvitova til at vinde i tre sæt til odds 2.50, som hun gjorde i deres to seneste opgør? Eller skal man have fuld tiltro til Barty til odds 2.35? Det er trods alt 16 Grand Slams siden Kvitova senest præsterede at gå ud over kvartfinalen?

Jeg vælger den forsigtige løsning med, at Barty ”bare” skal vinde et sæt. Hun ved, at det kan hun som minimum, og så har Kvitova i sin 12-årige GS-karriere endnu aldrig præsteret at vinde fem GS-kampe i træk uden at afgive sæt.