Tennis

Australian Open mænd – dag 1: Græsk stjerneskud på hårdt arbejde

januar 13, 2019

Som vanligt kan det være en god idé at se nærmere på, hvilket vejr de 64 spillere kan forvente at konkurrere i. Det forventes at blive omkring 34 grader i skyggen, men det forventes også at blive ret blæsende.

Så det ligner drilske forhold at spille under, og det gør, at især én af nattens favoritter ser ud til at være værd at gå imod. 

Stefanos Tsitsipas vs Matteo Berrettini

Der er to grunde til, at den unge græker er værd at gå imod her. For det første hans middelmådige resultater på udendørs hard courts, og for det andet bryder han sig ikke om alt for varme vejrforhold.

Prøv at høre hvad han sagde tilbage i august, efter at han havde slået den aldrende veteran Tommy Robredo og derefter tabte til Daniil Medvedev.

"Vejrforholdene idag, og i min kamp i første runde, var ekstremt svære at have med at gøre. Jeg følte mig ekstremt lettet, da det lykkedes mig at vinde i 1. runde, for jeg vidste, at hvis først kampen gik i fire sæt, var jeg ikke sikker på, at jeg kunne klare det".

Han har tabt fem af syv kampe på alle niveauer i Australien, og på dét tidspunkt, som han kamp her er sat til, får han fuld bonus for alle pengene, hvad varmen angår, og så har han en modstander, som har power nok til at presse ham under hurtige forhold.

Da Berrettini kom til Melbourne sidste år, lå han nummer 130 i verden, men efter et flot år er han nu lige udenfor top 50, og hvis vi kigger nærmere på hans opgør mod top 20-modstandere i 2018, vandt han to, tabte én i afgørende sæt og nappede sæt fra Dominic Thiem ved French Open.

 

Da disse to mødtes ved US Open for 18 måneder siden, blev kampen afgjort i tre tie breaks og Tsitsipas vandt i afgørende sæt i kvalifikationen. Kun to breaks undervejs præsterede de to spillere. 

Grækeren er allerede blevet slået af Andreas Seppi og Cam Norrie i år, og jeg er meget glad for både over 37.5 partier eller +5.5 partier på Berrettini her.

Bedste Bet
Berrettini +5.5 partier til at slå Tsitsipas til 1.78