Tennis

Australian Open mænd – dag 3: Verdasco kan komme på hårdt arbejde

januar 15, 2019

 

 

Anden runde i Australian Open (AO) har kastet 22 procent sejre af sig til outsiderne i gennemsnit over de seneste ni år, heraf 20 procent de seneste tre, og 49 procent af kampene har budt på en tie break.

Som vanligt er der mange store favoritter i denne runde, 12 af 16 kampe har favoritten til 1.30 eller lavere, og én af dem man skal holde øje med er Fernando Verdasco.

Med seks nederlag i hans otte seneste kampe i en 2. runde af en Grand Slam på hard court, hvoraf han var favorit i fem, bør få enhver gambler til at skele imod Radu Albot, når spanieren er så stor favorit som omkring 1.20.

En af de favoritter som til gengæld synes værd at holde øje med er Andreas Seppi, der ganske enkelt bør være for god til Jordan Thompson. Seppi elsker at spille i Australien, hvor han har vundet 18 af sine seneste 22 kampe, og nederlagene kom imod Novak Djokovic, Stan Wawrinka, Kyle Edmund og Alex De Minaur.

Min eneste bekymring omkring ham i første runde var en mulig træthed samt en sløj historik mod store servere, men han nedlagde Steve Johnson ret komfortabelt, og udtalte efter kampen: “Fysisk følte jeg mig ovenpå. Ligesom sidste år har jeg arbejdet godt i vinterpausen og så er der en masse gode mindre herfra.”

Thompsons historik mod bedre modstandere er dårlig. Mod de nuværende top 25-spillere er hans historik nul sejre i 11 kampe. Så skal man hellere holde øje med en anden australier i form af John Millman.

Han møder Roberto Bautista Agut (RBA), hvis niveau var yderst svingende mod Andy Murray, og jeg tager gladeligt chancen på, at Millman kan give hjemmepublikummet noget at glæde sig over. 

Deres spillestil minder en del om hinanden, men Millman har en lidt større villighed til at være den aggressive part, så enten Millman på handicap, samt over-spillene på såvel sæt som antallet af partier ser meget fristende ud.

Bedste Bets
Seppi til at slå Thompson til 1.67
Over 37.5 partier i Bautista Agut/Millman til 1.91
Over 3.5 sæt i Albot/Verdasco til 1.81