Tennis

Australian Open mænd – dag 4: Medvedev står overfor hård duel

januar 16, 2019

Ryan Harrison vs Daniil Medvedev

Der var ikke meget, som skilte de to parter ad, da de mødtes i Winston-Salem på udendørs hard court for små fem måneder siden. Dengang mødtes de i en kvartfinale, som Medvedev endte med at vinde. 

Kun fem point skilte parterne ad den dag, hvilket vel mere eller mindre beviste, at oddsene den dag var sat korrekt, da de var sat mere eller mindre ens på begge spillere. I dag er Medvedev favorit til odds 1.20.

Godt nok har han været på en flot stime siden da, men jeg synes nu stadig, at oddsene er alt for lave, og selvom Harrison kan være meget svingende fra uge til uge, spillede han godt i første runde og har en solid historik mod top 25-modstandere.

Af hans seneste 10 kampe på udendørs hard court mod en sådan modstander, blev syv tabt, men han holdt serve 83.6 procent af tiden, så han er ikke blevet udklasseret. 

Jeg tror derfor, at det bliver en langt tættere kamp, end oddsene indikerer, Harrison slog Medvedev på græs tilbage i 2016 på en dag, hvor han også var outsider, og han har det med at løfte niveauet til kampe som denne.

Ved US Open i sidste sæson tabte han en tæt fem-sætter mod Kevin Anderson (Harrison førte 2-1 og vandt sammenlagt flere point) og sidste år i Melbourne havde han Cilic ude i to tie breaks.

Af hans seneste otte GS-kampe mod top 20-modstandere var der mindst én tie break undervejs, og begge opgør mellem disse to bød på en tie break i første sæt. 

Over 35.5 partier eller Harrison på +5.5 partier, en tie break undervejs eller "over" i 1. sæt er alle spændende muligheder her. 

Evgeny Donskoy vs Filip Krajinovic

Oddsene omkring 1.32 på Krajinovic i en kamp efter at han var igennem en fem-sætter under særdeles varme forhold i første runde, ser meget lave ude, ikke mindst fordi serberen ikke just har tradition for at komme godt ud i kampe, der følger efter en lang duel. 

Sejren over Marco Cecchinato, som førte 6-4, 6-0 og 5-3 i egen serve, var første gang Krajinovic overhovedet færdigspillede en hel fem-sætter efter at han måtte opgive i femte sæt mod Matt Ebden ved US Open i september.

Både dét faktum og hans historik med skader igennem hele karrieren gør, at jeg aldrig ville satse på, at Krajinovic var komplet fit oven på sådan en hård duel. Deres h2h taler for Krajinovic på papiret, men Donskoy havde sine chancer i deres seneste opgør. Han er værd at tage chancen på i aften.

 

 

Bedste bets
Over 35.5 partier imellem Harrison/Medvedev til 1.81
Over 10.5 partier i første sæt mellem Harrison/Medvedev til 2.95
Donskoy til at slå Krajinovic til 3.15