Tennis

Australian Open mænd – dag 6: God værdi i Goffin som outsider

januar 18, 2019

David Goffin vs Daniil Medvedev

Der er flere grunde til at mene, at odds 1.46 på Medvedev til at slå Goffin på Melbourne Arena er lige en kende i den lave ende.

Som i seks af dagens otte kampe er det første duel mellem disse de parter, men kigger vi nærmere på tallene for de to spillere, er der ikke meget, som skiller dem ad på dette underlag, dog med en lille fordel til belgieren.

I opgør mod de nuværende top 25-spillere over det seneste år, ser vi, at Goffin gik 5-5 på sejr/nederlag, mens Medvedev er 3-7.

Goffin har med 82.4 procent faktisk holdt serve oftere mod top 25-spillere, end han har mod øvrige spillere på udendørs hard court, mens Medvedev holder serve mindre mod de samme modstanere.

En anden faktor, som jeg tror er til Goffins fordel, er, at kampen bliver spillet på Melbourne Arena istedet for den hurtigere bane 7 og 20, hvor han har spillet sine første to kampe.

Desuden har Medvedev indrømmet, at han ikke følte sig på toppen før kampen mod Harrison i sidste runde. 

"Da jeg gik ind på banen, havde jeg det ikke godt, jeg var nervøs og erkendte pludselig, at jeg stod til at miste kontrollen".

Det er ikke overraskende, at der er lidt nerver på, da han stadig har til gode at nå fjerde runde ved en Grand Slam, og som vi ofte har set med Alexander Zverev er det ikke nemt bare uden videre at overføre sin gode form fra mindre turneringer til de største Grand Slams for unge spillere som Medvedev.

Russeren er svag favorit, men ikke nede i odds 1.45 og der er god værdi belgieren.

 

Det har vist sig vanskeligt at slå vinderslag på Laver Arena med de Dunlop bolde som anvendes, og det faktum, at Denis Shapovalov skal slå dem forbi en defensiv mester som Novak Djokovic gør det svært at tro på, at canadieren kan gøre noget. 

Til gengæld tror jeg, at Alexei Popyrin har en chance mod Lucas Pouille. Popyrin skuffede mig, da jeg satsede på ham i Brisbane i forrige uge, men der er ikke meget i Pouilles form, som bør bekymre australieren. 

Den 19-årige vil elske muligheden for at spille en aftenkamp på Margaret Court Arena, som ikke er så langsom som Laver, og med hans power burde han være i stand til at presse Pouille, hvis historik i denne turnering og i dette land er sløj.

Hans serve bar ham igennem mod Max Marterer i en kamp, hvor han kun vandt ét point mere end Marterer, og han har sandsynligvis brug for mere i aften, hvis han skal holde aggressive Popyrin nede. Jeg tager chancen på Popyrin til at vinde første sæt her.

Best bets
Goffin til at slå Medvedev til odds 2.75
Popyrin til at vinde 1. sæt til odds 2.43