Tennis

Australian Open semifinale – mænd: Nadal er for stor en mundfuld for Tsitsipas

januar 23, 2019

Stefanos Tsitsipas vs Rafael Nadal

En aftenkamp på den langsomme Rod Laver Arena mod en modstander, der har tilbragt meget af sin karriere med at straffe højrehåndede spillere, som anvender en-hånds-baghånd, ligner ikke opskriften på succes for Tsitsipas.

Af sådanne spillere har kun Stan Wawrinka og Roger Federer besejret Nadal på hard court i en Grand Slam, siden Fernando Gonzalez præsterede det i 2007.

Vi har indtil videre i denne sæson set Nadal komme ud med en ny og mere aggressiv serve, som har virket optimalt for ham, da den tjener til at sætte ham op til at knalde til den første bold af sted med en venstrehåndet forhånd. 

Vi kommer helt sikkert til at se mere af denne taktik fra Nadal torsdag formiddag, og selv hvis han bruger sin "gamle" serve, var det én, som virkede med stor effekt mod Tsitsipas, da de senest mødtes på en udendørs hard court i Toronto.

Det var i finalen i Rogers Cup i august og Nadal vandt 93 procent af pointene på førsteserven og 60 procent af hans anden-bolde. Med en tilsyneladende endnu mere effektiv serve til sin rådighed ligner han en endnu større favorit denne gang.

Det bringer mig frem til det svage punkt i Tsitsipas' spil. Servereturneringen. Han har holdt serve imponerende 92.5 procent af tiden i hans seneste seks kampe i 2019, men kun brudt serve 14.2 procent af tiden. Og tallene er faktisk stort set magen til hans tal for de seneste 12 måneder. 

I denne match-up mod Nadal forestiller jeg mig, at hans største problem bliver at bryde Nadals serve, samtidig med han fortsat holder sin egen. 

Nadal har spillet fem kampe i 2019 og holdt sin serve imponerende 97 procent af tiden, mens han har brudt serve 37.3% af tiden. Over de seneste 12 måneder på dette underlag har han brudt serve 28.1 procent af tiden. 

Tsitsipas har servet godt, han har er også tvunget til at gøre det igen, og at slå vinderslag på et langsomt underlag mod Nadal på Laver Arena med de her Dunlop-bolde bliver ikke nemt.

Så godt som han spillede mod Federer, måtte han også redde 12 breakbolde, og han kan meget vel være afhængig af en tie break, hvis han skal vinde et sæt her. 

Der er en mulighed for, at Nadal endnu engang ikke er 100 procent fit (han var tapet ind mod Tiafoe), men ellers forventer jeg, at han vinder i tre, måske fire sæt her. 

I betragtning af hvor sjældent Tsitsipas bryder serve, specielt sammenlignet med Nadal, er jeg fristet af -6.5 partier til Nadal. 

Bedste bet
Nadal -6.5 partier til at slå Tsitsipas til odds 2.12