Skip to main content

Petra Kvitova – Danielle Rose Collins (kampstart torsdag 04.00)
Collins +1.5 sæt
Odds 2.14

Nå, Ashleigh Barty mødte desværre aldrig rigtig op mod Kvitova i mandagens kvartfinale, så jeg var aldrig i nærheden af at få mit væddemål på australieren til mindst at tage ét sæt i hus.

Men skyldtes den sikre sejr så, at Kvitova bare var aldeles suveræn, eller var Barty mere hæmmet af en skade, end hun trods alt ville være ved?

Hun trak sig fra double-turneringen før kampen mod Sharapova, som så hun ender med at vinde, men måske det kostede lidt for meget på den fysiske front at spille næsten to og en halv time mod russeren.
 

LÆS OGSÅ: Kevin-Prince Boatengs skifte til Barcelona giver besynderligt nok mening

Vi får det sandsynligvis ikke at vide, men i det mindste kunne jeg glæde over gevinst på Collins, der vendte 0-1 til 2-1-sejr over Pavlyunchenkova.

Det er første gang nogensinde, hun har vundet en kamp ved en Grand Slam, og så er hun i semifinalen. Det betyder selvfølgelig, at Kvitova er så laaangt den mest rutinerede af de to, men amerikaneren virker rimeligt frygtløs.

Hun råber og skriger, hun skælder og smælder, og selvom hun er ny til Grand Slams, er hun trods alt 25 år og ikke en bly viol i gang med sit første bal.

Sidste år nåede hun semifinalen i den store turnering i Indian Wells efter først at være gået igennem kval’en og vandt tre tresætskampe i træk undervejs, så fysikken fejler ikke noget.

Som jeg skrev i forgårs, havde Kvitova aldrig vundet fem GS-kampe i træk uden at afgive sæt. Det har hun så nu. Men vinder hun også seks? Ja, jeg vover pelsen for en mindre indsats på, at Collins kan stikke bare en lille kæp i det tjekkiske hjul.

Det gør jeg, fordi disse to kvinder for første gang mødtes så sent som 1. januar i Brisbane i år. Dén kamp husker begge tydeligt, for det tog Kvitova tre timer at nedlægge amerikaneren 6-7 7-6 6-3 i en voldsom kamp.

Ovennævnte cifre taget i betragtning frister odds 4.25 på en tiebreak vel også lidt, gør det ikke? Nå, men Collins ved altså, at hun kan være med på Kvitovas niveau, og som hun har ageret indtil nu, giver hun sig næppe uden fight.

Det er muligt, at det virker usandsynligt, at en useedet skulle kunne slå Kvitova i en Grand Slam-semifinale, men det virkede heller ikke sandsynligt, at Collins skulle slå Angelique Kerber med 6-2 6-0.

Karolina Pliskova – Naomi Osaka (torsdag 05.30)
Under 21.5 partier
Odds 2.02

Osaka tabte jo ikke sin match mod Svitolina, som jeg havde spået, men i det mindste var alternativet, som jeg havde spået: At Osaka så ville vinde kampen i to sæt.

Det kunne se ud, som om japaneren vitterligt har fundet sin groove efter et par forhindringer undervejs, og skulle hovedet lægges på blokken, ville jeg pege på hende som vinder her.

Pliskova står udelukkende i denne semifinale, fordi hun var dygtig til at udnytte, at Serena blev skadet undervejs i kvartfinalen. Serena førte 5-1 og havde fire matchbolde, men vrikkede om, og det var Pliskova ikke sen til at udnytte.

Det er ikke så nemt, som det umiddelbart kan lyde at spille mod en skadet modstander, så hatten af for tjekken, men kan hun være i så store problemer mod Serena, får hun også problemer mod Osaka, hvis denne virkelig har fundet US Open-spillet frem.

Jeg har dog netop ikke tænkt mig at lægge hovedet på blokken, for nu har jeg igennem hele turneringen forsøgt at argumentere for, at dette ikke blev Osakas turnering, så hvis jeg går med hende nu, skal det nok gå galt.
 

LÆS OGSÅ: Christian Eriksen – den eneste succeshistorie fra Tottenhams 'Magnificent Seven'

Jeg kigger i stedet mod under-spillet, som jeg synes giver for højt et odds; de har to tidligere opgør mod hinanden, som rent faktisk blev færdigspillet, begge var i 2018, og Osaka vandt i Indian Wells med 6-2 6-3, mens Pliskova vandt i Tokyo med 6-4 6-4.

Da jeg samtidig regner med, at Osaka er færdig med tresætskampe for denne gang, synes jeg, dobbelt op på højst 21 partier er højt betalt, men som i den første semifinale er det ikke ligefrem spil, som kalder på sæsonens største indsats.