EM fodbold odds guide

EM i fodbold kommer til at være sommerens helt store sportsbegivenhed, når Europamesterskaberne 2020 endelig skal spilles i sommeren 2021 efter at have været udskudt ét år på grund af coronavirus. I modsætning til tidligere slutrunder, skal EM i fodbold 2020 spilles over hele Europe i stedet for i et eller to værtslande. På grund af flere hold har en såkaldt hjemmebanefordel, har det øget antallet af nationer, som forventes at kunne vinde EM i fodbold, hvilket naturligvis også har haft en stor effekt på diverse EM fodbold odds. De hold som kan nyde godt at hjemmebanen er derfor, Italien, Danmark, Rusland, Holland, England, Skotland, Spanien, Tyskland og Ungarn. 

Ved at klikke på linket ovenfor får du adgang til samtlige af vores oddsmarkeder. Vi kommer til at være med hele vejen med både pre-match og live odds på hver eneste kamp. Denne EM fodbold odds guide kommer til at give dig al den nødvendige information, som du måtte have brug for – hele vejen fra gruppespillet og frem til finalen. Her finder du blandt andet ud af, hvilke nationer som er favoritter til at løfte trofæet samt får et overblik over samtlige oddsmarkeder, der kan findes i vores sportsbook.

Hvor spilles EM i fodbold 2020?

EM i fodbold afvikles som skrevet før over hele Europa, hvilket er en stor ændring i forhold til det traditionelle turneringsformat, hvor en eller to nationer er værter for slutrunden. Nedenfor kan du se de elleve værtslande og stadions:

 • Parken, København – Danmark
 • Hampden Park, Glasgow – Skotland
 • Estadio La Cartuja, Sevilla – Spanien
 • Johan Cruyff Arena, Amsterdam – Holland
 • Arena Nationala, Bukarest – Rumænien
 • Puskas Arena, Budapest – Ungarn
 • Krestovsky Stadium – Sankt Petersborg – Rusland
 • Olympic Stadium, Baku – Aserbajdsjan
 • Stadio Olimpico, Rom – Italien
 • Allianz Arena, München – Tyskland
 • Wembley Stadium, London – England

Der kommer til at være seks grupper med fire hold i hver til EM i fodbold 2020. Hver af de ovennævnte stadions kommer til at være vært for mindst tre gruppespilskampe og en enkelt playoffkamp. Wembley Stadium i London kommer til at være vært for de to semifinaler samt den storslåede finale 11. juli.

Hvem gik videre fra EM fodbold 2020 kvalifikation?

Der vil alt i alt være 24 hold ved EM i fodbold – 19 af dem var med til den sidste slutrunde i 2016. På denne eksklusive liste finder vi blandt Belgien samt 2018-verdensmestrene fra Frankrig. De forsvarende EM-mestre fra Portugal har også formået at kvalificere sig. Du kan se samtlige kvalificerede nationer samt de seks grupper nedenfor:

 • Gruppe A: Tyrkiet, Italien, Wales, Schweiz
 • Gruppe B: Danmark, Finland, Belgien, Rusland
 • Gruppe C: Holland, Ukraine, Østrig, Nordmakedonien
 • Gruppe D: England, Kroatien, Skotland, Tjekkiet
 • Gruppe E: Spanien, Sverige, Polen, Slovakiet
 • Gruppe F: Ungarn, Portugal, Frankrig, Tyskland

Nummer ét og to fra hver gruppe kvalificerer sig direkte til playoffkampene, mens de fire bedste treere også går videre til 1/16-finalerne. Hvis en playoffkamp ender uafgjort, skal der spilles to gange femten minutter, og hvis der stadig ikke er fundet en vinder, går vi over til en intens og nervepirrende straffesparkskonkurrence.

EM fodbold 2020 favoritter

Tager man et kig på favoritterne til at vinde EM i fodbold 2020, så ligger England helt i toppen. Englænderne har dog aldrig løftet et EM-trofæ, men de var rigtig tæt i 1996, hvor de tabte finalen til Vesttyskland. Apropos Tyskland så er de også blandt favoritterne til at gå hele vejen ved EM i fodbold denne sommer, men man skal heller ikke afskrive hverken Belgien, Frankrig eller Spanien.

I toppen af listen finder man naturligvis også de forsvarende europamestre fra Portugal. De slog franskmændene med 1-0 efter forlænget spilletid ved 2016-slutrunden. Det kunne også være værd at holde et vågent øje med både Italien og Holland. Selv hvis man fjerner de rød-hvide briller, har Danmark en reel mulighed for at gentage den sensationelle bedrift fra 1992. Lige her kan du se Danmark vinder EM odds.

Massevis af forskellige EM fodbold odds hos Unibet

Millioner af fodboldfans over hele Europa kommer til at se EM i fodbold denne sommer, og her hos Unibet har vi sørget for, at du kan følge med i og spille på samtlige 51 kampe. At lave et par EM fodbold odds – uanset om det pre-match, live eller langtidsvæddemål – gør det lige lidt mere spændende at se EM fodbold i fjernsynet. Her har du en liste over de første gruppespilskampe samt hvilken kanal der viser opgøret:

Danmarks resterende to gruppespilskampe mod Belgien og Rusland vises henholdsvis på TV3-kanalerne og DR.

Odds på Danmark vinder EM

EM Betting tips

I forhold til vinder af EM, har vi tilføjet dette marked allerede måneder inden EM går i gang. Man kan med fordel spille på denne event inden turnering går i gang, da oddsene ofte vil svinge frem og tilbage når resultaterne triller ind. Gareth Southgates engelske mandskab har påtaget sig den tidlige favoritrolle, men er skarpt forfulgt af henholdsvis Belgien og Frankrig. 

Der er selvfølgelig ingen garanti for, at de hold med de mindre odds kommer til at levere efter forventningen. Tilbage i 2004, vandt Grækenland til alles store overraskelse, og de havde odds 101.00 inden turneringen var gået igang. Sådanne tilfælde med så store odds, er dog usædvanlige, men bestemt noget man bør have i tankerne, når du planlægger din betting strategi for EM. Danmark ligger pt. Som 11. favorit til mesterskabet.

Nogle spillere kan godt lide at tage et kig på hvilke hold der tidligere har vundet turneringen. Der er dog igen, ingen garanti for at de tidligere succesfulde hold, fortsætter med at levere, men sådanne erfaringer kan dog vise sig vigtig når vi kommer senere hen i turneringen. Favoritten England har for eksempel ikke vundet en slutrunde siden 1966.

Statistisk set, er Tyskland det mest succesfulde hold i EMs historie, med deres tre guldmedaljer og tre sølvmedaljer, men for at finde deres sidste EM mesterskab skal vi tilbage til 1996. Spanien har vundet tre mesterskaber sidenhen og været i fire finaler, mens Frankrig er det eneste andet hold med mere end et mesterskab.

FIFAs verdensrangliste tilbyder en god indsigt til holdenes styrkeforhold, og den kampform som holdene har fra kvalifikationsrunderne er en anden god indikator som man bør kigge på. Når man skal til at spille på de specifikke kampe under EM, kan man med fordel gøre brug af den seneste kampform af de respektive hold fra kval-kampene, samt gøre brug af Unibets kampstatistikker, hvor du kan se de seneste indbyrdes kampe mm. 

Forstå EM odds

Vi har allerede nævnt muligheden for at spille på slutrundens vinder på Vinderspil-markedet og de individuelle kampe, hvor man udover at kunne spille på vinder af kampen, også kan spille på en række andre spændende markeder man bør overveje. Til hver eneste kamp, hele vejen frem til finalen, vil der for Unibets kunder være over 100 markeder til rådighed til hver kamp. 

Ét af disse markeder, er et af de mest populære markeder at spille på blandt vores spillere, nemlig første målscorer, som vil være tilgængeligt på alle spillerne fra de respektive hold. Du kan derudover også spille på både Sidste og Når som helst målscorer. Hos de mest profilerede angribere ser vi ofte at der spilles på mere end ét målscorer spil, da disse kan score to eller tre mål i løbet af en given kamp. Her referres der især til angribere som, Harry Kane, Cristiano Ronaldo, Romelu Lukaku og Kylian Mbappé. 

Vil man hellere spille på hold væddemål vil vi tilbyde alle de sædvanlige markeder som man kender det fra Superligaen, La Liga osv. Disse inkluderer Begge hold scorer, Resultat, Hjørnespark, Kort mm. 

Handikapsvæddemål vil også være til rådighed gennem hele turneringen, hvor der tilbydes en række muligheder. Hvis du overvejer at spille på EM, men er ny til handikapsvæddemål, bør du sætte dig ind i proccessen inden du placerer et væddemål. Generelt betyder handikap, at man giver det ene af de to hold, et teoretisk fordel på mål. Spiller man for eksempel på Danmark -1, får man højere odds end hvad man ville have fået på et normalt Fuldtidsmarked, dog skal Danmark i dette tilfælde vinde med to eller flere mål, før du vinder dit væddemål.

Der vil også være EM markeder til rådighed under Livespil. Disse Livespil vil være til rådighed, så snart en kamp går igang. Den første kamp spilles den 11. Juni når Italien tager imod Tyrkiet på hjemmebanen i Rom.