Guide til cricket-væddemål

Væddemål på cricket bliver mere og mere populært, fordi fans fra hele verden engagerer sig mere og mere i spillet. Det er ikke sikkert, at du ved dette, men cricket er den anden mest populære sport i verden efter fodbold. Cirka 2,5 milliarder mennesker følger med i cricket, mens fodbold tiltrækker cirka 3,5 milliarder fans. Mange af disse cricketfans kommer fra Pakistan og Indien, men der er også store følgegrupper i Storbritannien, Australien og Sydafrika.

I denne guide til cricket-væddemål giver vi dig en kort introduktion til de komplekse cricket regler, forklarer de forskellige typer væddemål, som vi tilbyder vores spillere, og giver dig de bedste tips til at spille på cricket.

Betting guide banner.gif

Cricket regler

Når du spiller på sport, er det afgørende at vide, hvad du satser på, og hvordan du gør det. Du bør derfor kende reglerne i den enkelte sportsgren. Cricket regler kan virke komplekse, men vi giver dig en kort og nem forklaring på, hvordan man spiller cricket.

Cricket er en sport med bat og bold, der spilles i 1 eller 2 innings på en bane, hvor 2 hold med hver 11 spillere konkurrerer. De to hold prøver på at score så mange løb som muligt i deres inning, enten ved at løbe mellem gærderne eller slå bolden ud.

Der er altid 2 batmænd på banen for gærdeholdet, mens alle markholdets 11 spillere er på banen på én gang. Der vælges en kaster, som skal kaste en ”over” på i alt 6 bolde, inden en anden fra markholdet skal kaste en over. I nogle former for cricket er der en grænse for antallet af ”overs”, man kan kaste.

Et holds innings slutter, når de har brugt alle deres ”overs”, eller 10 af deres spillere er ude.

Man bliver slået ud af cricket af en af følgende årsager:

  • Dit slag bliver grebet af en markspiller, uden bolden har rørt jorden.
  • Kasteren rammer gærdet bag slåeren.
  • En markspiller rammer gærdet med bolden, inden slåeren når "hjem".
  • LBW (leg before wicket) — når bolden rammer dine ben i forbindelse med en aflevering, som ellers havde ramt gærdet.

En inning kan være en afgrænset tidsperiode eller et fast antal overs, afhængig af hvilken udgave af spillet, man spiller.

I international cricket er der:

• Test-cricket — Varer op til 5 dage, med 2 innings per hold og uden et fast antal overs.

• One Day Internationals — 1 inning med 50 overs i hver, som varer 1 dag.

  • Twenty20 cricket — Hvert hold har 1 inning med 20 overs i hver.

I national cricket er der:

  • County Championship (UK) — Varer i op til 4 dage, har 2 innings per hold, og der er ikke et fast antal overs.
  • One Day Cup — 1 inning med 40 overs per hold, som varer 1 dag.
  • T20 Blast — Hvert hold har 1 inning med 20 overs i hver.

Det hold, der har scoret flest løb, efter deres respektive innings er gennemført, vinder kampen.

Tips til cricket-væddemål

At satse på kampodds er den mest populære og almindelige type cricket-væddemål. Dette omfatter både modellen med 1X2-væddemål og head to head (H2H). Når du satser på modellen med 1X2-væddemål, placerer du simpelthen en indsats på, at hjemmeholdet vinder (1), holdene spiller uafgjort (X), eller udeholdet vinder (2). At satse på head to head reducerer antallet af mulige resultater til to, fordi du satser på, at et af de to hold vinder. Hvis spillet ender med dødt løb (uafgjort), træder reglen om dødt løb i kraft. Så beregnes udbetalingen ud fra odds, som divideres og ganges med indsatsen.

Her hos Unibet tilbyder vi også væddemål som dobbeltchancen og uafgjort intet spil/draw no bet til vores spillere. I væddemålet dobbeltchancen vinder du på et af to mulige resultater, og du kan satse på 1X, X2 eller 12. Når du satser på uafgjort intet spil/draw no bet, får du din indsats tilbage, hvis kampen ender uafgjort.

Inden den enkelte kamp starter, slår man plat eller krone om, hvem der først skal slå. At satse på hvem der skal slå først, er også et populært væddemål inden for cricket, hvor du ganske enkelt satser på, hvem du tror der vinder plat eller krone før kampen.

Udover de forskellige typer væddemål, som vi har nævnt her, kan du finde en lang række andre væddemålsmodeller, som du kan spille på, såsom totaler, hvor du kan satse på over/under antal runs i alt, totaler 4s-6s, løbet ud totaler, ude totaler, opening partnerships totaler og meget mere.

Væddemål på den bedste kaster og bedste batmand er også populære valg, når det handler om cricket-væddemål, samt at satse på den præcise score.

Turneringer og vinderspil

Hos Unibet gør vi alt for, at du får den bedst mulige adgang til de største turneringer i verden. Derfor sørger vi også for at tilbyde dig turneringsvæddemål og vinderspil året rundt.

Turneringsvæddemål omfatter at satse på vinderen af Cricket World Cup, T20 World Cup og Women’s County Championship. Dette er vindervæddemål, hvor du ganske enkelt spiller på det hold eller det land, som du tror, der vinder konkurrencen.

Serievæddemål er en anelse anderledes. Udover de store turneringer har international cricket også en lang række serier i de forskellige foreninger. Når et hold turnerer rundt i et land, såsom England eller Indien, bliver der arrangeret en række serier. England kan for eksempel spille en kamp med 6 kampe i ODI-serien i Indien, inden de skal spille en kamp med 5 kampe i Test-serien, og slutte af med syv kampe i T20-konkurrencen.

Serievæddemål i cricket er godt for de fans, som gerne vil være fremsynet indenfor sporten. Cricket kan være et tålmodighedsspil, særligt når det kommer til Test-formatet. Derfor kan serieodds svinger enormt, i takt med at hold vinder eller taber visse kampe.

Live cricket streaming og væddemål

Hos Unibet tilbyder vi masser af muligheder for live cricket streaming og væddemål, til spillere som gerne vil endnu tættere på, der hvor tingene sker. Afhængig af serierne og turneringerne kan du benytte dig af vores live cricket streaming og spille under kampene via Unibet TV.

At satse under kampen, samtidig med at du ser kampen, er en god måde at fordybe dig grundigt i cricket på og hele tiden være på forkant med, hvad der sker. Ved at følge kampene på din computer, smartphone eller tablet hjælper det dig til bedre at forstå kampens indviklede detaljer.

Vi tilbyder odds under kampen, som kan ændre sig i løbet af kampene, så hvis bolden slås langt ud, kan du forvente, at odds på det hold, der slår, bliver langt højere. På samme måde er det, hvis to batmænd scorer mange point tilsammen, så bliver deres sideodds på at vinde lavere.

Du kan også spille på de enkelte spillere under kampene, såsom den bedste kaster, eller den batmand der scorer flest point. Mange cricket-væddemål-fans er glade for at spille på kasteren, da oddset stiger markant, hver gang bolden bliver slået forbi.

Hvad er The Ashes?

The Ashes er en helt særlig cricketserie. Det er et Testspil mellem England og Australien, der finder sted hvert andet år. De to nationer har kæmpet om The Ashes siden 1880’erne, og det er en Testserie med 5 kampe, hvilket er det almindelige at spille.

England og Australien har begge haft deres perioder med succes i The Ashes. England dominerede, da serien startede sidst i 1800-tallet, først i 1900-tallet og igen sidst i 1950’erne. Men Australien havde deres bedste periode, da de gik ubesejret gennem The Ashes fra 1989 til 2003. Først i 2005 ændrede England denne suverænitet.

The Ashes i England løber af stablen i løbet af den engelske sommer, og den foregår på nogle af de mest historiske steder i Storbritannien. Det omfatter stort set altid Lord’s Cricket Ground i London, samt The Oval.

Når det kommer til den australske serie, bliver den spillet i løbet af sommeren på den sydlige halvkugle, hvilket betyder, at serien afvikles fra november til januar. Boxing Day Test (26. december) bliver per tradition spillet på Melbournes MCG Stadium, hvor der er plads til 100.000 siddende tilskuere, mens Sydney Cricket Ground er vært for New Year Test (nytår).

Væddemål på IPL

Den største hjemlige turnering i global cricket er Indian Premier League. Det er en T20-turnering, der tiltrækker de bedste spillere fra hele verden til at spille på de enorme stadions i Indien.

Holdene byder på muligheden for at lave kontrakt med spillerne, og der bliver betalt tusindvis af pund for at få de bedste af de store stjerner fra hele verden.

IPL-sæsonen foregår hvert år fra marts til maj, og der er otte hold med i turneringen. Der er en indledende runde, hvorefter der spilles knald eller fald, når begge hold har spillet både på ude- og hjemmebane.

Rajasthan Royals var det første hold, der vandt IPL tilbage i 2008, da de slog Chennai Super Kings med 3 gærder i finalen.

Tag et kig på vores cricket-væddemål