Sådan placerer du odds på cykling

Cykling er en enormt populær sportsgren i hele verden med millioner af fans, som ser de største løb i Frankrig, Spanien og Italien. Fra peloton til udbrud, gule trøjer til bjergryttere, er der en verden af mystik og romance, som omgærder cykelsporten. Professionelle ryttere træner næsten hele livet blot for at være med på et af holdene, som konkurrerer i de store løb, mens nogen er så heldige, at de også konkurrerer i OL.

Og med så meget action året rundt kan det være svært at vide, hvor man skal starte, hvis man er ny til cyklingvæddemål! I denne vejledning fører vi dig igennem, hvordan man placerer cykling odds, og hvilke markeder der er perfekte til at gå i gang med. Du vil også lære om de tre store løb i cykelsporten, og hvad de bedste væddemål er der.

Du kan også satse på cykling ved OL, og denne vejledning fører dig igennem de forskellige markeder, som er tilgængelige for de mange begivenheder, som finder sted hvert fjerde år. Når du har læst denne vejledning, burde du have en bedre forståelse for, hvordan man placerer odds på cykling, så du kan gå til Unibets sportsbook med selvtilliden i orden.

Sådan spiller man på cykling

Cykling er en meget enkel sport, men organisationen af konkurrencerne kan være bøvlede at følge med i. Dybest set er det som ethvert andet løb ligesom i løbesporten, svømning eller motorsport. Men i cykling konkurrerer man på tohjulede cykler hen over forskellige afstande.

Den nemme del er at blive på cyklen. Det svære består i at slå dine konkurrenter i et løb på udholdenhed eller sprint, hvor selv den mindste margen kan afgøre, hvem der vinder eller taber. Cykelryttere har aerodynamisk tøj på og næsten intet andet udover en sikkerhedshjelm.

Der er to slags hovedformer for cykling: Landevejscykling og banecykling. I landevejscykling mødes cykelhold for at ræse i op til en måned på tværs af et land for at afgøre vinderen. I banecykling mødes hold og lande for at konkurrere på en ovalformet cykelbane og ræse mod hinanden og uret. Dette er sprinterdelen i cykelsporten, som ofte ses ved OL og VM for banecykling, hvilket vi kommer til senere i vejledningen.

Uanset hvilken slags cykling du følger, foregår væddemål typisk på samme måde. Spilleren foretager en indsats på, hvem man tror vil vinde løbet. Dette kan enten være den enkelte cykelrytter, holdet eller det land de repræsenterer. I Tour de France kan du spille på etapesejre med forskellige, mulige slutstillinger. Det kigger vi nærmere på nu.

Væddemål på landevejscykling: Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a Espana

Der er tre ikoniske cykelløb, som køres hvert år. Giro d’Italia er et fire ugers langt løb rundt om Italien, som indebærer nogle af de barskeste alpestigninger, som sporten kan byde på. Nogle få uger senere køres Tour de France - generelt anset som cykelsportens højdepunkt - på tværs af Frankrig i det meste af juli. Og til sidst i august starter Vuelta a Espana, hvor rytterne cykler under den intense, spanske sol.

Det kan være svært at finde det rette Tour de France odds. Du kan satse på vinderen af løbet generelt og det hold, som vinder løbet. Vinderen af løbet får den gule trøje og er den rytter, som samlet set bruger kortest tid på at gennemføre hele Touren. Efter hver etape vil den rytter, som fører få den gule trøje. Men du kan også satse på individuelle etapevindere, hvilket gør det meget spændende at satse på Tour de France, når vi når til bjergetaperne.

Her kan du satse på, hvem der bliver bjergkongen, da nogle cykelryttere specialiserer sig i at cykle i kuperet terræn. Ligeledes kan du på de flade etaper satse på sprinterne - de ryttere som sprinter for at komme over målstregen og få så mange etapesejre som muligt.

Man kan satse hver dag på cykling under et stort løb, og der er altid risiko for at styrte, som kan ødelægge måneden for nogen. Det er en af skønhederne ved at satse på en sport, som køres i så lang tid. Der er mange ændringer af odds for cykling under Giroen, Tour de France eller Vueltaen. Især i Italien må rytterne trække sig fra løbet grundet voldsomme skader pådraget på vejen.

Væddemål på banecykling

Dette er den modsatte ende af cykelspektret, hvor udholdenhed ofres for rå hastighed. Banecykling på cykelbaner står for enormt meget underholdning især under OL og VM i banecykling. Der er forskellige længder og stilarter i banecykling, hvilket kan gøre sporten forvirrende. Her er noget af det, man skal holde øje med.

Individuel forfølgelsesløb

To ryttere starter på hver sin side af banen og skal egentlig cykle mod hinanden uden nogensinde at være i kontakt med hinanden. Vinderen er den, som først gennemfører det nødvendige antal omgange før den anden. Vinderen går så videre til næste runde. I forfølgelsesløb for hold konkurrerer to hold mod hinanden på samme vis.

Tidsløb

Rytterne cykler simpelthen på egen hånd imod uret for at få den hurtigste tid. Der er også tidsløb for hold, hvor en gruppe ryttere går efter at opnå den hurtigste tid.

Omnium

Dette er et løb med flere begivenheder, hvilket kan vare over flere dage. Det er lig syvkamp eller lignende inden for atletik. Cykelrytterne konkurrerer inden for flere discipliner såsom scratch, individuel forfølgelsesløb, tidsløb, udskilningsløb, flyvende omgang og pointløb. Vinderen er den rytter, som optjener flest point i løbet af konkurrencen.

Sprint

Dette er lig individuel forfølgelsesløb, men forskellen er, at to - eller nogle gange fire - ryttere starter ved siden af hinanden. Målet er stadig at slå de andre ryttere til målstregen, men der er forskellige taktikker involveret. Det handler ikke kun om at cykle, så hurtigt du kan. Cykelrytterne skal angribe på rette tidspunkt og også forsvare sig.

Holdsprint

Et hold cykler i tidsløb hen over et vist antal omgange.

Keirin

Måske en af de mærkeligste begivenheder i banecykling. Keirin er et løb, som følger en hastighedskontrolleret motorcykel på en vis strækning af løbet. Rytterne skal forblive bag tempomotorcyklen, som gradvist øger sin hastighed. På et tidspunkt forsvinder motorcyklen, og rytterne skal sprinte til målstregen. Denne slags løb er designet til at afprøve en rytters udholdenhed og evne til at sprinte.

Spil på olympisk cykelløb

Olympisk cykelløb adskiller sig fra landevejscykling, fordi der ikke er nok tid og ressourcer til at planlægge et landevejsløb hen over flere uger. Så arrangørerne har skabt et olympisk skema, som nogenlunde afspejler skemaet for banecykling brugt til VM.

Men der er et stort løb under OL, som afspejler standarden ved landevejscykling. Dette er road- og off-road-begivenhederne, som er blevet mere populære hen over de sidste to årtier. Individuelle mænd og kvinder konkurrerer om guldet i landevejscykling, mens de også konkurrerer i tidsløb. Der er holdbegivenheder for mænd og kvinder både i landevejs- og tidsløbformat.

Mountain biking er også prominent ved OL, hvor deltagerne cykler på jordbaner og andre baner off-road for at tage medaljer. Mountain biking kan være en krævende konkurrence, hvor rytterne både skal bruge udholdenhed og styrke for at have chancen for at vinde en medalje.

BMX var også en del af de olympiske lege tre gange, men er blevet droppet for 2020.

Når det gælder odds på cykling, uanset om det er på landevej eller bane, vil du nærmest altid satse på, hvem der vinder løbet. Men nogle olympiske markedet tilbyder dig også at satse på, hvor mange medaljer du tror, et land vinder i en specifik disciplin. For eksempel kan du satse på, at Storbritannien vinder over 3,5 guldmedaljer under OL. Eller du kan satse på, at Australien vinder under 2,5 medaljer i alt ved samme begivenhed.

Nu ved du lidt mere om at spille på cykling, så nu det tid til at tjekke de odds og markeder, som vi tilbyder på vores sportsbook!

Vi dækker masser af cyklingbegivenheder i løbet året fra de store løb til VM og OL. Det smukke ved cykling er, at det er en global sport, så der er altid en konkurrence i gang et eller andet sted i verden.

Spil på cykling