Sådan spiller man på MotoGP

MotoGP er flagskibet blandt ligaer for motorcykelløb - og det er en sport med en dedikeret fanskare. MotoGP-fans har en stor viden og lidenskab. Men de er også meget imødekommende og villige til at vise nybegyndere den sport, de elsker så meget. MotoGP er et globalt fænomen, men med centrum i de europæiske lande Spanien og Italien. Det er her, de største hold er baseret og hvor de fleste penge er.

Hver sæson konkurrerer omkring 12 hold om verdensmestertitlen indenfor MotoGP med omkring 24 førere per løb. I denne vejledning vil vi introducere dig til, hvordan MotoGP virker, hvordan sæsonerne forløber og hvordan man spiller på MotoGP. Når du har læst denne vejledning, vil du have større forståelse for MotoGP og kompleksiteterne ved denne fantastiske sport.

Hvad er MotoGP?

MotoGP er højdepunktet indenfor motorcykelløb. Det er en global liga, som er vært for 19 løb i Europa, Asien og Amerika. Nogle af de største motorcykelmærker i verden konkurrerer i MotoGP med Honda, Ducati, Yamaha og Suzuki som de dominerende kræfter i sporten. Hver MotoGP-sæson opdeles i et antal løb, hvor førerne ræser i kvalifikation og selve Grandprixet for at få point til førernes samlede pointtavle i mesterskabet. Motorcyklerne kan køre over 200 mil i timen, når der er fuldt tryk under løbet, hvilket gør sporten til en af de hurtigste i verden.

Førerne kvalificerer sig til løbet, og deres startstilling i mønstret afhænger af deres præstation. Et MotoGP-løb finder sted på en søndag og varer omkring 45 minutter med masser af underholdning. Moto2 og Moto3 - søsterudgaverne af MotoGP - kører også på samme løbsdag. Man opmuntres til at overhale, men farlig kørsel kan give problemer for førerne - MotoGP er trods alt ikke den sikreste sportsgren i verden!

Hvornår er der MotoGP-løb?

MotoGP-løb finder sted om søndagen i løbsweekender. Førerne er på banen første gang om torsdagen eller fredagen for at køre øverunder. Dette er afgørende for førerne, som skal kende hver bump og drejning på banen for at køre perfekt. Lørdag er forbeholdt kvalifikationsløb, og her kan løb til tider vindes eller tabes. En dårlig kvalifikationsrunde kan være ødelæggende for et hold. Og hvis du prøver kræfter med MotoGP betting, kan det være bedre at vente indtil kvalifikationen er slut, før du satser på, hvilken fører der vinder løbet.

Hvem er de bedste MotoGP-førere?

Æraen med dominerende MotoGP-førere er forbi, men de ikoniske føreres navne huskes stadig af motorcykelfans. Italiens Giacomo Agostini er den mest succesrige MotoGP-fører nogensinde med otte verdensmesterskaber. Valentino Rossi kan prale af syv verdensmesterskaber og er stadig sportens bannerfører. Spaniens Marc Marquez anses for at være tronarvingen efter Rossi, når italieneren trækker sig. I 2018 kunne Marquez prale af fem verdensmesterskaber, hvoraf han tog den første i 2013. Briterne Mike Hailwood, John Surtees og Geoff Duke har alle taget verdensmesterskabstitler i 1950’erne og 1960'erne, mens Eddie Lawson er USA's mest vindende MotoGP-fører med fire titler mellem 1984 og 1989.

Sådan får man succes med MotoGP betting

Det kan være kompliceret at satse på MotoGP, hvis ikke du er bekendt med førerne. Men der er taktikker og teknikker, som nogle gamblere bruger til at sørge for, de har chancen til at negle en stor gevinst. Her er nogle råd til, hvordan man satser på MotoGP:

Tjek pointtavlerne

Når man vil satse på MotoGP, gælder det først om at vide, hvem der er i form, og hvem der ikke er. Den bedste måde er at tjekke pointtavlen for MotoGP. Dette viser dig, hvem der klarer sig godt i mesterskabet, og hvem der ikke gør. For eksempel hvis Marc Marquez er øverst på pointtavlen efter otte løb, vil du sandsynligvis se Marquez være en udfordrer til det næste ternede flag i MotoGP!

Se på holdene

Reglerne i MotoGP tillader hold at forbedre deres cykler i løbet af året, og ofte er der en forskel på hvor succesfulde de individuelle hold er. Så sørg for, du er klar til at støtte et hold, som allerede har haft succes i sæsonen.

Tjek tidligere år

Det er altid værd at se på, om en fører har haft gode resultater på de MotoGP-baner, du vil spille på. Hvis man for eksempel spiller på japansk MotoGP, så har spanske førere haft et fantastisk årti på banen Twin Ring Motegi. Førere kan godt lide at køre på baner, de kender godt, og mange førere klarer sig bedst, når de kender banen.

Se MotoGP-odds

Hvis du stadig er usikker på, hvem du skal spille på, er oddsene på MotoGP en god indikator for, hvilke førere der sandsynligvis vil klare sig godt i løbet.

De bedste MotoGP betting markeder

Nu hvor du ved, hvad du skal kigge efter, er det tid til at afsløre de bedste væddemålsmarkeder, når man spiller på MotoGP:

Løbsvinder

Dette er det mest ligetil MotoGP-væddemål, du kan foretage. I dette marked spiller du simpelthen på, hvem du tror vil vinde løbet. Tit vil du have en idé om, hvem der kan vinde takket være dit forarbejde (se ovenover). Og væddemålsodds for MotoGP kan også hjælpe dig med at træffe en afgørelse. Hvis en fører har 1,50 på at vinde Grandprixet, mens resten af feltet er på 5,00 eller større, er det en stor indikator for, at føreren til 1,50 vil tage sejren. Det kan være, fordi de havde en perfekt kvalifikationssession og starter løbet fra 1. startplacering (pole position).

Vindermargen

Der er dukket en ny væddemålstype op hos Unibet i forbindelse med MotoGP betting. Dette er vindermargen, hvor du spiller på tidsforskellen mellem den fører, der vinder, og den, der får andenpladsen. Dette er en god væddemålstype for fans, som ikke er 100 procent sikre på, hvem de tror der vinder løbet. Hvis du tror, løbet bliver tæt, kan det være klogt at spille på vindermargen i stedet. For eksempel kan du spille på, at margen bliver mellem 0 og 0,299 sekunder. Eller måske mellem 0,300 og 1,199 sekunder.

Det er virkelig meget små margener, men det viser bare, hvor hurtigt de kører!

Moto2-væddemål

Du behøver ikke begrænse dig selv til kun at spille på MotoGP. Moto2 er det næstbedste, og mange af de bedste førere konkurrerer i denne begivenhed. Moto2 løber imellem MotoGP-løb, og der er altid nogen at holde øje med. Sørg for at bruge samme metoder, som nævnt ovenfor til at få et indblik, når du vil spille på Moto2.

Moto3-væddemål

Forskellen mellem MotoGP, Moto2 og Moto3 er simpelthen hvilken motorkapacitet, cyklen er tilladt. Moto3-cykler har en mindre motorkapacitet, men konkurrencen er lige så intens! Ligesom med Moto2 og MotoGP skal du sørge for at læse op på de bedste Moto3-førere, før du laver et væddemål.

Sæsonvæddemål

Du behøver ikke altid spille på et MotoGP-løb. Unibet tilbyder sæsonvæddemål for MotoGP, Moto2 og Moto3, hvor du kan spille på de førere, du tror vil vinde de forskellige mesterskaber. MotoGP-titelmarkedet er meget konkurrencestærkt i starten af sæsonen, og det er nok det bedste tidspunkt at foretage dine væddemål. Når det bliver sommer, kan der ofte kun være to eller tre førere tilbage med en realistisk chance for at vinde mesterskabet. Nogle gange afgøres MotoGP-sæsonen i det sidste løb, mens mesterskabet i andre år har været afgjort allerede sidst på sommeren!

Væddemål på andre motorsportsgrene

MotoGP er ikke den eneste slags motorsportsgren, som du kan spille på hos Unibet. Vi tilbyder væddemålsmarkeder til et stort udvalg af motorsportsgrene fra hele verden.

Du kan spille på F1 med Unibet på hvert løb i sæsonen, følge løbene live samtidig med at du foretager sæsonlange væddemål. Nogle af de største navne i motorsportsløb i F1 samt bilerne ses som højdepunktet af motorsportens ingeniørkunst.

Nascar er også en kæmpe motorsportsgren, som har vist sig at være særdeles populær blandt fans i Nordamerika. Nascar-førere er frygtløse og fast besluttede på at komme før deres rivaler til det ternede flag, selv om de risikerer alvorlige skader. Nascar er dybest set baneløb omkring en stor ring, hvor førerne skal ræse i tre timer. Det er en neglebidende sport, men samtidig intens!

Speedway er egentlig motorcykeludgaven af Nascar. Okay, det er måske lidt sat på en spids, men speedway er populært i Amerika og Europa. Speedway udnytter det bedste ved drift racing til at skyde førerne rundt ved voldsom hastighed omkring en oval jordbane i kampen om det ternede flag.

Og endelig er Supercars en god sport at satse på, hvor du vil se de bedste vejbiler i verden konkurrere på ikoniske baner.

Spil på MotoGP