Spil på eSport – Counter-Strike: Global Offensive – en hurtig intro

Hvis du er glad for gaming, har du helt sikkert også prøvet kræfter med de populære spil ved navn Counter-Strike, som bare er blevet større og større siden årtusindskiftet. Der er millioner af spillere på verdensplan, og når mere end 500.000 spiller på samme tid, er det bestemt ikke noget tilfælde. Populariteten har også ført til en massiv og konkurrencedygtig scene, hvor både turneringerne og præmiepuljerne vokser eksponentielt, hvilket har gjort bookmakerne opmærksom på de populære spil. Særligt Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) har virkelig gjort sit indtog på den helt store scene.
Vil du vide mere om CS:GO betting, anbefaler vi, at du læser med nedenfor, hvor vi vil give dig en hurtig introduktion.

Betting guide banner.gif

Hvad er Counter-Strike: Global Offensive?

Counter-Strike: Global Offensive, ofte forkortet som CS:GO, er et førstepersons skydespil (FPS), som spilles af to hold med fem spillere på hver. Et hold spiller terroristholdet, som skal montere en bombe på et af bombestederne, før tiden løber ud. Formålet for det andet hold, kontraterroristerne, er, at eliminere terroristerne eller afmontere bomben i tide, hvis terroristerne formår at montere den.

Formatet lyder meget ligetil - næsten ligesom en sport, hvor to hold konkurrerer imod hinanden. Men fordi hver side skal bruge forskellige strategier til at gennemføre deres mål, kan CS:GO være et spændende spil at spille og følge online for ikke at tale om at spille på udfaldet af kampene eller turneringerne.

Holdene skal også enten beskytte eller befri gidsler, alt efter hvilken side de spiller. Holdene skal arbejde sammen for at undgå individuelle spillere ”dræbes” under runden. Derfor har diverse strategier og kompleks taktikker udviklet sig over tid, hvor de bedste spillere konkurrerer professionelt for CS:GO-hold.

Kampe spilles på ”maps”, som er genererede landskaber, der er forskellige, hver gang en ny kamp begynder. Det betyder, at spillerne hurtigt skal lære at forstå terræn og udsynspunkter på det nye map.

Hver runde der vindes tæller som ét point, og et CS:GO-map spilles typisk i et format af bedst ud af 30, så det første hold, som når til 16 point, vinder mappet. Efter 15 runder skifter holdene position, hvilket betyder, at begge hold har samme chance for at vinde et map. En kamp kan spilles over flere maps og er typisk bedst ud af tre eller bedst ud af én.

Hvad er CS:GO-våben?

Det som gør CS:GO unikt er økonomien med at købe våben og genstande for at gennemføre holdets mål, da penge er begrænsede og baseret på individets og holdets præstation i løbet af kampen. Det betyder, at hver runde kan være en helt anderledes runde, og holdene ofte får flere rundesejre i træk, da det andet hold skal spare op.

Et hold kan for eksempel beslutte sig for ikke at ”bruge penge” på nye våben for at spare op til kraftigere våben i en senere runde. Dette er selvfølgelig en risikabel strategi, da chancen er større for, at holdet taber de tidligere runder. Og husk hvis man taber for mange runder, taber man mappet og måske kampen!

CS:GO-våben er blandt andet pistoler såsom USP-S og Desert Eagle, submaskinpistoler såsom Mag-7 og -rifler såsom AK47. Spillere kan også bruge granater og knive, når de kæmper mod deres modspillere. Og de kan selvfølgelig købe udstyr såsom skudsikre veste og bombeafmonteringssæt for at beskytte sig selv.

Professionel CS:GO

Professionelle CS:GO-turneringer organiseres i løbet af året og kan spilles i mange forskellige formater fra et ligasystem med finaler til eliminationsturnering med kvalifikationskampe.

Selv om spillet primært spilles online, afholdes de største turneringer med de største præmiepuljer offline og ofte på store sports- og underholdningssteder såsom Barclays Center i New York (hjemsted for Brooklyn Nets) og Londons Wembley Arena.

Der er et stigende antal eSport-ligaer, hvor CS:GO er en central del. ESL Pro League afholder CS:GO-kampe i Nordamerika og Europa med over 20 hold, som konkurrerer regelmæssigt. Fans kan streame CS:GO live og se al spændingen, samtidig med at de spiller på kampens udfald.

De store mesterskaber (Major Championships) i CS:GO bliver også mere kendte. Her kvalificerer hold sig gennem deres egne regionale kvalifikationsturneringer - kaldet Minors - for at få chancen for at kæmpe om æren på verdensscenen. Hold som klarer sig godt i tidligere CS:GO Major Championships inviteres også til kommende turneringer.

Gamere som spiller for disse hold kan tjene store summer penge med enorme pengepræmier på spil. Og det enorme antal ligaer rundt om i verden betyder, at der altid er en CS:GO-kamp at se og spille på!

CS:GO betting hos Unibet

Væddemål på CS:GO har set stigende popularitet, både på grund af den evigt voksende eSports-industri, men også fordi det er et relativt nyt marked, så spillerne kan finde god værdi i odds ved at forberede sig godt. Det er ikke unormalt, at det dårligst vurderede hold vinder i CS:GO, hvilket gør det til den perfekte sportsgren for den afslappede spiller, som gerne vil lave stor profit ud af en lille indsats.

Gambit Esports formåede for eksempel at overraske alle ved at vinde PGL Major i Krakow i 2017, selvom de gav odds 51 for at vinde i starten af konkurrencen.

De mest populære spillemarkeder for CS:GO er samlet vinderodds og kampodds. I spil på samlet vinder satser du blot på, hvilket hold du tror vil stå som endelig mester i en turnering. Det er en nem måde at spille på CS:GO og følge et hold igennem turneringen. Dette er især populært for de store turneringer såsom CS:GO Major Championships, hvor holdene konkurrerer om en pulje på 850.000 pund eller mere.

Kampindsatser er mere specifikt, men idéen er den samme som ved at spille på en samlet vinder. Her satser du blot på det hold, du tror vil vinde den specifikke kamp. For eksempel kan North stå over for SK Gaming i en CS:GO-kamp. Du kan satse på, at North vinder hele kampen, og du vinder dit væddemål, hvis det sker.

Du kan også spille på individuelle runder (map-indsatser) i CS:GO, hvor odds kan ændre sig per runde, efterhånden som kampen afvikles. Faktisk tilbyder vi også handicapindsatser på eSport såsom CS:GO. Dette er, når det ene hold er en stærk favorit i forhold til den anden, hvorfor der påføres et handicap på markedet for at udligne odds.

Hvis for eksempel GamerLegion spiller mod Avangar, er sidstnævnte favorit til at vinde. Handicapmarkedet sætter en pris på de underlegne GamerLegion til at vinde med et handicap på +2,5. Det betyder, at GamerLegion har en hypotetisk fordel på 2,5 maps, før kampen starter. Avangar skal derfor vinde med tre maps eller mere, før man taber væddemålet.

Du kan også spille på korrekt score i CS:GO, selvom dette kan være meget kompliceret. Når en kamp kører over 30 runder, er sandsynligheden for at forudsige det præcise resultat meget lille. Derfor kan du også satse på markeder såsom over/under i CS:GO. Det er, når du satser på, hvor mange antal runder kampen varer. For eksempel kan du satse på, at en kamp varer +22,5 runder. Hvis der spilles en 23. runde, vinder du dit væddemål.

Som en af de førende bookmakere på det danske marked vil Unibet altid forsøge at skabe den bedste oplevelse indenfor betting. Derfor finder du alle de store CS:GO-turneringer i vores sportsbook, hvor der er nye væddemål nærmest hver eneste dag. Til de største turneringer er der endda også live betting, så du kan tilføje spænding til samtlige runder.

Se vores skarpe odds på eSports