Spil på eSport – Counter-Strike: Global Offensive – en hurtig intro

Hvis du er glad for gaming, har du helt sikkert også prøvet kræfter med de populære spil ved navn Counter-Strike, som bare er blevet større og større siden årtusindskiftet. Der er millioner af spillere på verdensplan, og når mere end 500.000 spiller på samme tid, er det bestemt ikke noget tilfælde. Populariteten har også ført til en massiv og konkurrencedygtig scene, hvor både turneringerne og præmiepuljerne vokser eksponentielt, hvilket har gjort bookmakerne opmærksom på de populære spil. Særligt Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) har virkelig gjort sit indtog på den helt store scene.
Vil du vide mere om CS:GO betting, anbefaler vi, at du læser med nedenfor, hvor vi vil give dig en hurtig introduktion.

Betting guide banner.gif

Hvad er Counter-Strike: Global Offensive?

Counter-Strike: Global Offensive, ofte forkortet som CS:GO, er et taktisk online-spil i kategorien first-person shooter (FPS). Et hold består af fem spillere, og man kan enten være terrorist eller counter-terrorist. Terroristerne skal forsøge at plante en bombe på ét af de to forudbestemte steder, mens counter-terroristerne skal forsøge at stoppe dem, inden runden er slut. Man kan også vinde ved at dræbe samtlige spillere på modstanderholdet. Der er mange forskellige baner, som holdene kan vælge imellem, og de bliver kaldt maps.

Hver vunden runde giver ét point, og der bliver normalvis spillet bedst af 30 runder på et map. Holdene skifter side efter 15 runder for at sikre en fair kamp. Når et af holdene får 16 point, har de vundet det map. Som regel spiller man enten bedst af et eller tre map(s) – alt afhængig af turneringsformat.

Hvad der virkelig gør CS:GO unikt er økonomien i spillet. Man har nemlig ikke ubegrænsede midler til at købe våben, ammunition og andre ting. Holdene og spillerne får penge baseret på deres præstationer, hvilket vil sige, at man får flere penge for at gøre det godt og/eller vinde mange runder i træk, mens man ikke bliver belønnet for at gøre det dårligt og/eller tabe en masse runder.

Der bliver arrangeret kæmpestore CS:GO-turneringer hele kalenderåret, og der er flere forskellige formater. Nogle bliver afviklet i et ligaformat, mens andre spilles som playoff. Der er også elimineringsturneringer med dertilhørende kvalifikation. Selvom der hovedsageligt spilles online, bliver de største turneringer spillet offline og bliver ofte afholdt i en kæmpe arena foran tusindvis af tilskuere.

CS:GO betting hos Unibet

CS:GO betting er blevet mere og mere populært, og da det stadig er et forholdsvist nyt marked, kan man sagtens finde væddemål med god værdi, hvis man kender sit marked og bruger tid på at forberede sig. Overraskelser er slet ikke ualmindelige i CS:GO, hvilket gør det til den perfekte sport lejlighedsvis at spille på underdogs. På den måde kan man lave stor profit ud af en lille indsats. Et godt eksempel på dette kunne være, da Gambit Esports vandt PGL Major Kraków 2017, selvom de var svært undertippede og gav pengene 50 gange igen. 

Mens det er mest populært at spille på vinderen af en kamp eller turnering, kan man også sagtens finde andre markeder såsom rundevinder med/uden handicap og antal maps. Langt de fleste turneringer kan i øvrigt følges live, da de som regel bliver streamet på Twitch.

Som en af de førende bookmakere på det danske marked vil Unibet altid forsøge at skabe den bedste oplevelse indenfor betting. Derfor finder du alle de store CS:GO-turneringer i vores sportsbook, hvor der er nye væddemål nærmest hver eneste dag. Til de største turneringer er der endda også live betting, så du kan tilføje spænding til samtlige runder.

Se vores skarpe odds på eSports