Spil på eSport - League of Legends - et hurtigt blik på spillet

League of Legends er det mest populære computerspil i verden med over 100 millioner aktive spillere om måneden. Og fans kan nu begynde at spille på League of Legends lige her hos Unibet!

League of Legends begyndte i 2009 og anses generelt for at være det største spil i eSport. Det har en kæmpe følgeskare, og professionelle League of Legends-spillere konkurrerer i stadioner foran tusindvis af tilskuere. Men hvad er League of Legends? Og kan du virkelig finde League of Legends odds?

Denne vejledning fører dig igennem, hvad spillet egentlig er, hvordan du spiller det, og hvordan du kan se og spille på handlingen. Hvis du er ny til eSport, er League of Legends typisk et godt sted at starte din interesse i branchen. Det er sjovt, hurtigt og meget socialt. Tjek vores vejledning nedenfor og find alt det, du skal vide om League of Legends.

Hvad er League of Legends?

League of Legends (LoL) er et online multiplayer kamparenaspil (MOBA), hvor to hold med op til fem spillere kæmper mod hinanden. Formålet er at ødelægge det andet holds ”Nexus” - en bygning dybt inde i fjendens territorium. Hver spiller i League of Legends vælger deres egen ”helt”, som har sine egne evner og svagheder i kamp.

Spillene starter på et genereret kort, hvor de to hold befinder sig i modsatte hjørner. Vinderholdet er det, som ødelægger det andet holds Nexus. Men for at gøre dette skal holdene ikke kun besejre deres modstandere, men også farlige væsner, som findes rundt om på kortet.

Der er tre hovedruter i et League of Legends-kort, som kaldes for baner. Hver bane har et antal fjendtlige tårne, som man skal ødelægge på vej til Nexus. Det er op til hvert hold at beslutte sig for, hvilke baner de vil angribe langs, hvilke tårne de vil gå efter, og hvornår de skal gå efter fjenderne i stedet.

Hver helt starter spillet med meget lidt erfaring og få våben. Kun ved at dræbe farlige væsner såsom fjendens minions, neutrale monstre eller endda fjendtlige helte kan ens egen figur stige i niveau.

En League of Legends-kamp består typisk af flere kampe, hvor de fleste spilles bedst ud af tre eller bedst ud af fem, og hvor holdene skifter kortside for hver kamp.

Spillerne tjener guld ved at besejre fjendtlige trusler, som de kan bruge til at købe bedre våben og forsvar. Dette gør dem både stærkere og sværere at slå ihjel, hvilket øger holdets chance for at vinde kampen.

Sådan spilles League of Legends som en professionel eSport

League of Legends spilles mest i et enormt ligasystem. Dette er modsat andre store eSports såsom Counter Strike: Global Offensive, som findes i et turneringsformat.

League of Legends-systemet er et kæmpe net af divisioner og underdivisioner, som generelt er opdelt i regioner. Så et hold konkurrerer imod andre hold fra deres egen region i et system, hvor de kan stige eller falde i graderne. Typisk spilles der to sæsoner eller ”splits” på et år i løbet af foråret og sommeren. De mest populære ligaer i League of Legends er LCK (Sydkorea), LPL (Kina) og LCS (en i Europa, en i Nordamerika).

De bedste hold fra disse ligaer kvalificerer sig til verdensmesterskabet i League of Legends, som typisk finder sted i oktober. Dette er årets største League of Legends-begivenhed, som tiltrækker millioner af seere, der ser det via betalings-tv, samtidig med at det spilles i kæmpe stadioner foran tusindvis af tilskuere.

En anden stor turnering er Mid-Season Invitational (MSI), hvor de bedste hold i verden samles for at fremvise eSporten. Senest er Mid-Season Invitational blevet spillet i mere end én by for at udvide begivenheden til endnu flere tilskuere.

Mængden af penge i League of Legends betyder, at mange af de bedste spillere er professionelle. Vinderpræmien i verdensmesterskabet er omkring 2 millioner britiske pund hvert år, og mange hold har sponsorer.

Korea har nydt en enorm dominans i de tidlige år i verdensmesterskabet. Men Kina har også store talenter i League of Legends sammen med USA og Europa. League of Legends er et ægte globalt spil, og store turneringer er blandt andet blevet afholdt i Brasilien, Vietnam og Sverige.

Sådan spiller man på League of Legends

At satse på League of Legends kan være meget sjovt og en anderledes tilgang til at forstå spillet. Det er fordi, du kan følge hele handlingen og opdage, hvem der er ved at vinde via live odds for bedre at forstå det hele!

Hen over de sidste par år er League of Legends blevet en meget populært eSport at spille på, og det af forskellige gode grunde. For det første foregår kampene i højt tempo med masser af handling, hvilket gør det interessant at se og spille på live. Kampene kan let findes online, da hver liga har sin egen Twitch-kanal, som viser alle kampene. League of Legends er et analytisk spil, hvilket gør det til den perfekte sport for erfarne gamblere, som gerne vil forberede deres væddemål.

De mest populære væddemål er kampvinder for hver enkelt kamp. Dette er blot, hvor du spiller på kampens vinder, læner dig tilbage og ser handlingen udfolde sig. For eksempel kan du satse på, at Flash Wolves slår Hong Kong Attitude til odds 2,10. Hvis Flash Wolves vinder spillet, vinder du dit væddemål.

Du kan også satse på, hvilket hold vil vinde en specifik kamp. Fordi de fleste League of Legends-kampe spilles som bedst ud af tre eller bedst ud af fem, tilbyder Unibet et marked for hver individuel kamp. Dette er en god måde at satse mere tæt på League of Legends, frem for at lave et overordnet kampvæddemål, som tager timer om at blive afgjort.

Handicapvæddemål er også en fast inventar i League of Legends-væddemål. Dette er, fordi mange fans af eSports-væddemål ved, hvis kampen er ulige. Hvis for eksempel SuperMassive spiller imod Galakticos i TCL. SuperMassive er storfavoritter til 1,12 til at vinde kampen - og oddsene er så små, at det ikke virker særlig tiltrækkende.

Så du bruger et handicap til at udligne oddsene. I dette tilfælde kunne du spille på, at SuperMassive vinder med et -1,5 handicap. Dette øger prisen til 1,70, men det betyder, at SuperMassive skal vinde 2-0 i denne bedst ud af tre kampe, for at dit væddemål vinder.

Du kan også satse på, hvor mange League of Legends kills bliver gennemført i en runde. For eksempel kan du spille på, at LNG Esports først når 10 helte kills i en kamp mod Rogue Warriors. Eller spil på, at det samlede antal helte kills fra et hold overstiger 23,5 i en kamp.

Der er masser af forskellige væddemålstyper i League of Legends, så du kan spille på begivenheden, sådan som du vil spille. Og hos Unibet er vi dedikerede til at give dig de bedste odds før kampen og live, så du aldrig går glip af noget.

League of Legends live odds

Live odds på League of Legends er et voksende fænomen, som styrkes af muligheden for at streame League of Legends live og lave væddemål på samme tid. Mange fans følger visse hold og ser deres kampe via et online stream. Og nogle vil også gerne lave væddemål under kampene, ikke kun i forvejen.

Derfor har vi hos Unibet udviklet vores live odds-system til også at tilbyde League of Legends. Ligesom ved sportsvæddemål kan du spille live på League of Legends når som helst under kampene. Oddsene vil naturligt ændre sig afhængigt af, hvordan kampen udvikler sig - og hvis der er et vigtigt kill mod slutningen af kampen, kan det fuldstændigt vende markedet!

Sørg for at tjekke live odds når du vil spille på League of Legends. Oddsene giver en god angivelse af, hvor meget fremskridt et hold har fået, så du kan lære yderligere kompleksiteter omkring League of Legends ved at studere odds.

Se vores League of Legends odds her