Dart-væddemål forklaret kort og præcist

Dart er en sport, som mange mennesker selv har spillet, inden de begiver sig ind i den spændende verden af dart-væddemål. Der er dartskiver på nærmest alle pubber og barer i Danmark, og den mængde fritid, der bliver brugt på at se dart i TV, har virkelig grebet om sig gennem de seneste par årtier. Flere og flere spiller på dart, og det er ikke så overraskende, når man ser på, hvor meget spændende underholdning fans får, når de følger dartpilene.

I denne guide viser vi dig, de bedste måder at spille på dart, ligesom vi introducerer dig til de største turneringer og spillets legender. Vi forklarer dig selvfølgelig også de forskellige dart regler. Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan spille på dart, så er denne guide lige noget for dig!

Betting guide banner.gif

Dart regler

Dart er et populært spil, hvor 2 spillere på skift kaster deres pile mod en korkskive. Skiven er delt op i pointfelter fra 1 til 20. Den yderste ring på skiven og ringen midt på skive er henholdsvis double og triple-felter. Det betyder, at et kast kan give 0 point (hvis spilleren ikke rammer skiven) eller 60 point, hvis spilleren rammer en "triple 20".

Målet med dart er at komme ned på 0 point — og spilleren skal slutte med en "double" eller bullseye. I professionel dart starter begge spillere med 501 point, og de skiftes til at spille sig nedad ved på skift at kaste 3 pile hver.

Du kan ofte se spillere kaste mod 20-feltet for at få flest mulige point i hvert kast. Andre går efter triple 19 (57 point) for at få deres point helt væk fra et ulige tal. Det gør de, fordi man skal slutte med "en double".

Hvis din sidste double rammer "check out" på 0, vinder du kampen. Der er et fast antal runder i dart, hvilket afhænger af den enkelte turnering. Kampene kan være inddelt i sæt, så en spiller skal vinde 3 runder for at vinde et sæt, og 3 sæt for at vinde en kamp. Dette er vigtigt at vide, hvis man spiller på dart, da du kan satse på antallet af runder i en kamp, eller den korrekte score i sæt.

Nu når du kender alle de nødvendige dart regler, kan vi begynde at gå i dybden med sportens historie.

Der har været spillet dart i flere hundrede år, men det blev ikke sat i system, før BDO blev dannet i 1973, og det første verdensmesterskab blev afholdt fem år senere. PDC blev det gennembrud, der viste sig at gøre det spændende for mange spillere, da det blev mere professionelt i modsætning til BDO’s amatørstatus.

PDC og BDO afholder hvert år deres egne verdensmesterskaber som regel omkring december og januar. Men der er mange andre turneringer året rundt til at sørge for, at fans af dart-væddemål føler sig underholdt!

Dart-væddemål

Der er mange forskellige dart-væddemål, som er populære hos spillerne. Herunder ser vi på de mest almindelige væddemål i dart.

Kampodds er det vigtigste indenfor dart-væddemål. Her satser du på, hvem der vinder en bestemt kamp – så enkelt er det. Du kan også sætte dine penge på den præcise sæt-score eller forskellige runder i kampen. Du kan for eksempel satse på, hvorvidt der kommer en 180 (det maksimale antal point med 3 pile) i kampens første runde.

I dart kan du også spille vinderspil. I vinderspil satser du på, hvem der vinder en bestemt turnering – for eksempel hvem der vinder verdensmesterskabet. Du kan også spille på de enkelte spillere, såsom hvorvidt Michael van Gerwen afslutter turneringen på 9 pile.

Et andet vinderspil er at spille på, at en bestemt spiller vinder sin fjerdedel i turneringsudtrækningen. Dette er for spillere, som ikke vil spille på, at en dartspiller vinder turneringen, men tror på, at spilleren er med i et vist antal runder. Dette er en stor satsning i verdensmesterskabet, hvor turneringsudtrækningen åbner op for en masse mulige kampe mellem de bedste spillere. Hvis du for eksempel spiller på, at Michael van Gerwen vinder hans fjerdedel af trækningen, kan du kombinere denne indsats, med en indsats på at Gary Anderson vinder mesterskabet.

I dart er der masser af væddemål på over/under, såsom at satse på det samlede antal sæt i en kamp. Lad os for eksempel sige, at en dartkamp bliver spillet med bedst af 5 sæt. Det mindste antal sæt er derfor 3, og det højeste er 4. Hvis du satser på "Over 4,5" sæt i alt, vinder du, hvis kampen bliver spillet med 5 (eller hypotetisk flere) sæt. Du vinder med andre ord, hvis kampen slutter 3-2 til en af spillerne. Hvis kampen ender i 3 eller 4 sæt, taber du din indsats.

Du kan også spille med sæt-handicap. Hvis, i en kamp med bedst af 5 sæt, du satser på, at Van Gerwen vinder med et -2,5 handicap, betyder det, at han skal vinde kampen 3-0, for at du får dine penge.

King of the Oche er en anden spændende type væddemål. Her satser du på, den af spillerne der vinder kampen, har den højeste afslutning (den sidste pil der afslutter en runde) og flest 180’ere. Dette spil har ofte høje odds, og det er en god måde at satse på en storfavorit på, hvis du ikke vil spille på dennes lave kampodds.

En anden type væddemål er at spille på antal 180’ere i en kamp, hvilket er et simpelt væddemål, hvor du spiller på, hvor mange gange der bliver kastet det højeste antal point. Det kan også være muligt at spille under/over på dette væddemål, hvilket kan se nogenlunde således ud: +4,5 180’ere i kampen.

De største dartturneringer

De største dartturneringer er helt klart verdensmesterskaberne, som finder sted hvert år i december eller januar. "Worlds’" tiltrækker spillere fra hele verden, og det foregår i Alexandra Palace i London. Dartfans kan spille på, hvem der vinder verdensmesterskaberne, stort set hele året, og Unibet har væddemål på denne langvarige turnering.

En anden stor turnering er Premier Leauge of Darts, som er en 16-ugers turnering, hvor de bedst placerede spillere i verden (og nogle få wildcards!) deltager. Turneringen, der finder sted mellem februar og maj, foregår i de største arenaer i Storbritannien, Irland og Holland, og tusindvis af fans følger begivenhederne.

Andre store mesterskaber er World Grand Prix, World Matchplay og Grand Slam of Darts. UK Open er en anden stor konkurrence, som startede i 2003, mens europamesterskabet har til formål at tiltrække nogle af de største navne på den europæiske dartscene.

Der er også nogle ikke-rangerende dartturneringer, som spillerne kæmper hårdt for at vinde. De omfatter The Masters, som har verdens 16 bedste spillere med, og World Series of Darts. Det skønne ved World Series of Darts er, at det løber af stablen i hele verden med en række af turneringer. Fra Tyskland til Singapore, Australien til Shanghai, og World Series of Darts slutter til sidst af i en enorm finaleturnering — som er meget i stil med Premier League of Darts,

Det skønne ved dart er, at der er turneringer næsten hver eneste uge. Om det er i Storbritannien eller Asien, er der altid noget at se og spille på, når man følger denne fantastiske sport.

Dart live streaming

Dart er en fantastisk live stream-sport at satse på. Dart i TV er faktisk en af de væsentligste årsager til, at spillet er så populært i dag. Der er tusindvis af spillere, som fylder arenaerne hver uge for at se live dart — og der er millioner, der følger det hjemme fra deres egne sofaer.

Unibet TV har live streaming-tjenester samt mulighed for at spille under kampene. Det betyder, at du kan følge spillet, samtidig med at du satser på kampene. Og husk, at Unibet er en nøglespiller i dartverdenen, hvilket også omfatter samarbejde med PDC!

Live dart-væddemål

En anden spændende ting ved live streaming af dart er muligheden for at spille under kampene. Hos Unibet sørger vi for, at spillerne hele tiden får de seneste odds under kampen, da de ændrer sig i løbet af kampene. Det betyder, at du kan satse på Michael van Gerwen på forskellige tidspunkter i kampen mod for eksempel James Wade. Van Gerwen kan have odds 1.50 på at vinde kampen, inden den første pil bliver kastet — men hvis Wade vinder de to indledende runder, kan MVG’s odds kravle op på omkring 2,00 og gøre det til et fristende live odds-væddemål for nogle spillere.

Det skønne ved at spille under kampene, samtidig med at man live streamer, er, at man har styr på, hvornår man spiller, og dermed tager man de bedste beslutninger.

Kast dig over vores odds på dart