Spil på eSport: Dota 2 guide

Dota 2 er et af de største computerspil i verden, som spilles af millioner af fans hvert år. Faktisk er Dota 2 så stort, at mange spillere er blevet professionelle og tjener millioner af kroner fra deres optræden på skærmen, hvor de har underholdt fans i løbet af årene.

Dota 2 er skabt af Valve - virksomheden, som også står bag det succesrige spil Counter Strike: Global Offensive — men dette har mere til fælles med det rivaliserende spil, League of Legends. Faktisk spiller mange Dota 2 gamere også LoL på grund af lighederne i spillestil og den opgave, som spilleren skal gennemføre.

Dota 2 er så stort, at mange fans nu også spiller på sådanne spil på eSport. Og hos Unibet har vi opstillet et stort udvalg af væddemålsmarkeder, så du aldrig går glip af handlingen.

Hvis du gerne vil lære mere om Dota 2, vil denne vejledning give dig det grundlæggende. Og vi viser dig også de bedste markeder til at spille på Dota 2, og hvad der er de mest populære væddemål.

Hvad er Dota 2?

Dota 2 er ligesom League of Legends et online multiplayer kamparenaspil (MOBA). To hold, som hver består af fem spillere, kæmper i et kreeret landskab, som kaldes for et map. Formålet er at ødelægge ”Ancient” i fjendens base. Dette er en stor genstand, som er tungt forsvaret. Der er også masser af forsvarsværker foran Ancient samt forskellige og neutrale farer rundt om på kortet, som kan påvirke begge hold.

Hver gamer vælger en figur - som kaldes for en helt - som de styrer i Dota 2. Deres hold drager så ud for at ødelægge det andet holds Ancient. Der er væsner, man kan dræbe for at tjene guld, som så kan bruges i butikken til at købe kraftigere våben og mere effektive forsvarsgenstande. Når din helt dræber og ødelægger farer, stiger denne i erfaring og bliver farligere.

Før eller senere mødes heltene fra de to sider og kæmper, og taberen slikker sine sår tilbage i sin base, mens sejrherren trænger dybere ind i fjendens område. Når en Ancient er blevet ødelagt, slutter kampen. Herefter starter en ny kamp, indtil et af holdene har en føring i deres bedst ud af tre eller bedst ud af fem kampe, som ikke kan indhentes.

Dota 2 har også mange særlige funktioner, såsom et dag/nat-system, der påvirker heltenes evner, og et tilbagekøbssystem, som lader heltene komme til live øjeblikkeligt efter at de er døde mod en vis pris. På grund af det store udvalg af funktioner og helte, anses Dota 2 generelt for at være et meget svært spil at mestre.

Men det er også et spændende spil at følge, og de største kampe tiltrækker tusinder af tilskuere i enorme stadioner for at overvære det hele. Flere og flere fans giver sig også i kast med Dota 2 betting, og derfor har vi hos Unibet opstillet mange markeder for at hjælpe med at udvælge de bedste væddemål.

Dota 2 som en professionel eSport

Dota 2 blev først udgivet i juli 2013, men det er vokset i popularitet på trods af sin unge alder. Nu er Dota 2 en af de mest populære eSports, der findes, og præmiepuljerne ved turneringerne er enorme.

Faktisk er præmiepuljerne så store, at nogle gamere er blevet professionelle for at kunne spille Dota 2 på fuld tid. Den største turnering i Dota 2 hvert år er The International. Her konkurrerer 18 hold om en andel af den lamslående præmiepulje på 22 millioner britiske pund - og tallet bliver kun større hvert år!

Hold fra hele verden kæmper i kvalificerende kampe for at nå til The International. Disse turneringer afholdes i Dota Pro Circuit, hvor holdene konkurrerer imod hinanden for en chance for at bevise deres værd på den største af alle banerne.

The International har fundet sted over hele verden fra Køln til Seattle og Vancouver til Shanghai. Den finder sted i august hvert år og tiltrækker millioner af online fans.

Siden sommeren 2019 er der blevet skabt 62 millionærer ved at spille Dota 2. Det overstiger langt spillere fra League of Legends eller CS:GO. Kina anses ofte for at være det stærkeste land i Dota 2 med hold såsom Newbee, LGD, Vici Gaming og Invictus Gaming, men mange europæiske hold såsom Team Liquid, Virtus Pro og Team Secret viser betragtelig styrke på det højeste niveau.

Dota 2 betting med Unibet

Ligesom Dota 2 er blevet meget populært i løbet af sin korte levetid, er spillemarkedet for denne eSport også blevet det. Dota 2 har alle aspekter, der gør et spil interessant at følge. Det kan være fyldt med handling, men den taktiske side af spillet kan være endnu vigtigere. Analyse er afgørende i spillet, hvilket tiltrækker erfarne gamblere, som kan bruge deres analytiske evner på holdene og spillet til at vælge det perfekte væddemål før kampen eller live.

Det mest populære væddemål for Dota 2 er kampvæddemål. Dette er et simpelt væddemål, hvor du blot spiller på, hvem der vil vinde kampen. Mange kampe i Dota 2 spilles bedst ud af tre eller bedst ud af fem, så holdene har en chance for at komme igen, hvis noget går helt galt i første kamp.

Et eksempel på at spille på en kamp i Dota 2 kunne være at satse på, at Alliance slår Gambit eSports til odds 2,20. Hvis Alliance får sejren, vinder du dit væddemål.

Et andet stærkt vindervæddemål i Dota 2 er kortvæddemål. Hver kamp i en omgang med tre kampe eller fem kampe kaldes for et map. Du kan spille på, hvilket hold, du tror vil vinde et map - typisk det første eller sidste. Hvis du for eksempel spiller på, at Mineski slår Team Serenity i første map og det sker, vinder du dit væddemål.

Vindervæddemål findes også ved de store mesterskaber. I så fald spiller du på, hvilket hold vinder hele turneringen frem for en specifik kamp. Vindervæddemål på The International er kæmpestort i Dota 2 betting. Men hold kan overraske her, og der er eksempler på, at favoritter er gået helt ned på den største scene af alle. Og det betyder, at selv hold prissat til store odds kan hive sejren hjem.

Meget ligesom når der spilles på League of Legends, er handicapvæddemål også populære ved Dota 2. Handicapspil er, når du spiller på, hvorvidt et hold taber eller vinder med en forudbestemt vægtning af scoren. For eksempel hvis Team Liquid spiller mod ViCi Gaming. Team Liquid har 1,57 til at vinde kampen, hvilket ikke er særligt fristende, fordi oddset er lavt. For at øge disse odds kan du tilføje et handicap til deres sejr. Du kan derfor spille på at Team Liquid har -1,5 handicap til odds 3,20. Det betyder, at ViCI har en teoretisk fordel, og Team Liquid skal vinde med to hele maps eller mere, for at du vinder dit væddemål.

Mere specifik Dota 2 betting

Under de store turneringer - såsom The International - tilbyder vi nogle særlige Dota 2 betting markeder, hvilket altid er sjovt at kigge nærmere på. Det er blandt den mest valgte eller mest bandlyste helt. Når gamere vælger deres helt i starten af kampen, vil de sandsynligvis gå efter dem, som passer til deres spillestil. En helt som Pudge eller Lion vælges ofte, mens andre såsom Brewmaster eller Dark Seer ofte ignoreres.

Det er også sjovt at spille på map-tider. Det er, når du satser på, hvilket map under en kamp bliver den længste eller korteste. Hvis du tror, spillet ender i en udmattelseskrig, kan det være værd at spille på en lang map-tid.

Som med mange spil ligesom Dota 2 er det også populært at spille på, hvilket hold er det første til at gennemføre et specifikt mål. Det kunne være at besejre en fjendtlig helt eller få det første angreb mod modstanderens Ancient.

Spil på Dota 2 live

Du kan også spille på masser af Dota 2-markeder live. Her hos Unibet anerkender vi, hvor populære eSports er, og vi vil gerne sørge for, du ikke går glip af noget af spændingen. Derfor tilbyder vi live-markeder, så du kan få de mest opdaterede odds, når du har brug for dem.

At spille live er en fortræffelig måde at spille på under en kamp, fremfor at satse alle dine penge på et udfald før kampen. Det betyder, at du kan følge væddemålsodds, mens de svinger op og ned under kampen. Og de viser dig også, hvem der aktuelt fører og forventes at få sejren.

Spil på Dota 2