Overblik over de største europæiske fodboldligaers afvikling

Unibet.dk giver dig her det forkromede overblik over, hvordan diverse landes fodboldligaer er blevet påvirket af COVID-19.

COVID-19 har sat sine tydelige aftryk på afviklingen af stort set samtlige fodboldkampe rundt omkring i verden, hvor de har valgt enten at udskyde eller aflyse sæsonen. Nedenfor kan du danne dig et overblik over, hvordan situationen forholder sig i skrivende stund, og vi opdaterer selvfølgelig listen, så snart at der kommer ny information.

OBS: Senest opdateret onsdag den 10. juni klokken 14:55!

Land

Turnering(er)

Potentiel genstart

Sydkorea

K-League

8. maj (bekræftet)

Færøerne

Betrideildin

9. maj (bekræftet)

Tyskland

Bundesliga & 2. Bundesliga

16. maj (bekræftet)

Tjekkiet

1. Division

23. maj (bekræftet)

Ungarn

Magyar Kupa & OTP Bank Liga

23. maj (bekræftet)

Danmark

Superliga

28. maj (bekræftet)

Danmark

NordicBet Liga

29. maj (bekræftet)

Polen

Ekstraklasa

29. maj (bekræftet)

Tyskland

3. Bundesliga

30. maj (bekræftet)

Portugal

Primeira Liga

3. juni (bekræftet)

Tyskland

DFB Pokal

9. juni (bekræftet)

Danmark

Sydbank Pokalen

10. juni (bekræftet)

Spanien

La Liga

11. juni (bekræftet)

Italien

Coppa Italia

12. juni (bekræftet)

Danmark

2. Division

13. juni (bekræftet)

Sverige

Allsvenkan

14. juni (bekræftet)

Norge

Eliteserien

16. juni (bekræftet)

England

Premier League

17. juni (bekræftet)

Italien

Serie B

17, juni (bekræftet)

Schweiz

Super League

19. juni (bekræftet)

England

EFL Championship

20. juni (bekræftet)

Italien

Serie A

20. juni (bekræftet)

England

FA Cup

27. juni (bekræftet)

Finland

Veikkausliiga

1. juli (bekræftet)

International

Europa League

5. august (bekræftet)

International

Champions League

7. august (bekræftet)

Belgien

1. Division A

Aflyst

Holland

Æresdivisionen

Aflyst

Frankrig

Ligue 1 & 2

Aflyst

England

Sky Bet League 1 & 2

Aflyst

Sydkorea:

Den sydkoreanske K-League var blandt de første til at returnere, og det skete onsdag den 8. maj.

Færøerne:

Den færøske Betrideildin fulgte straks trop og startede op igen torsdag den 9. maj - det er nu også tilladt at have tilskuere på stadion.

Tyskland:

Som den første store europæiske fodboldliga startede den tyske Bundesliga op lørdag den 16. maj med et derby mellem Borussia Dortmund, hvor danske Thomas Delaney spiller, og Schalke 04. Den tyske 2. Bundesliga startede i øvrigt op samme dag. Bolden i 3. Bundesliga ruller fra lørdag den 30. maj.

Tjekkiet:

Den tjekkiske 1. Division startede op igen lørdag den 23. maj med en kamp mellem Teplice og Slovan Liberec.

Ungarn:

I Ungarn blev det bestemt, at den ungarske pokalturnering (Magyar Kupa) startede op igen lørdag den 23. maj, hvor der blev afviklet semifinaler. Den samme dag mødtes Ferencváros og DVSC Debreceni i OTP Bank Liga.

Danmark:

Samtlige opgør i de to bedste danske rækker (3F Superliga og NordicBet Liga) har fået grønt lys til at starte op igen. I den bedste danske række startede vi med det udsatte derby mellem AGF og Randers FC torsdag den 28. maj, hvorefter runde 25 i Superligaen og runde 21 i NordicBet Ligaen blev afviklet.

2. Division har også fået grønt lys til at genstarte, og det kommer med al sandsynlighed til at ske søndag den 14. juni.

Polen:

Ekstraklasa i Polen med blandt andre Mikkel Kirkeskov og Frederik Gytkjær fik grønt lys af premierministeren til at starte op igen fredag den 29. maj.

Portugal:

Den bedste portugisiske fodboldrække, Primeira Liga, gik i gang onsdag den 3. juni.

Spanien:

Den spanske regering har givet grønt lys for fodbold torsdag den 11. juni, og vi starter ud med et derby mellem Sevilla og Real Betis.

Sverige:

Sæsonstart i Allsvenskan er blevet programsat til den 14. juni, mens det endnu er uvist hvornår kvartfinalerne i den svenske pokalturnering skal spilles.

Norge:

Starten på den norske Eliteserie er nu blevet bekræftet, og den kommer til at gå i gang tirsdag den 16. juni.

England:

Premier League kommer til at starte op igen 17. juni, og der mangler alt i alt at blive spillet 92 kampe. Vi starter ud med et opgør mellem Arsenal og Manchester City.

Der er bred enighed blandt klubberne i EFL Championship om at spille færdig, mens det forventes, at Sky Bet League 1 og Sky Bet League 2 derimod bliver aflyst. Championship har nu bekræftet, at genstarten sker den 20. juni.

Schweiz:

Super League I Schweiz har fået lov af regeringen til at starte op den 19. juni.

Italien:

Serie A har fået grønt lys til at starte op igen lørdag den 20. juni, og der vil blive spillet semifinaler i Copa Italia ugen forinden.

Finland:

Det er nu bekræftet, at den finske Veikkausliiga kommer til at løbe af stablen igen, og det bliver fra mandag den 1. juli.

Champions League:

Samtlige Champions League-kampe er udskudt på ubestemt tid. Dette gør sig også gældende for UEFA Youth League. UEFA har allerede meldt ud, at Champions League-finalen ikke bliver spillet i maj, og at den ligeledes er udskudt på ubestemt tid. Der går dog rygter om, at Champions League vender tilbage i august måned.

Europa League:

Samtlige Europa League-kampe er ligeledes udskudt på ubestemt tid, hvilket betyder, at Europa League-finalen heller ikke bliver afviklet i maj måned. Ligesom med Champions League er der snak om, at Europa League kan returnere i august måned.

Belgien:

Den belgiske 1. Division A blev aflyst i starten af april måned, men det er endnu ikke officielt besluttet, at det bliver tilfældet. En generalforsamling fredag den 15. maj vil afgøre ligaens skæbne.

Holland:

Al hollandsk fodbold, deriblandt Æresdivision, er blevet aflyst indtil september. Derfor er denne sæson blevet erklæret ugyldig.

Frankrig:

Samtlige opgør i den franske Ligue 1 og Ligue 2 er blevet aflyst, hvilket vil sige, at der ikke bliver spillet fodbold i Frankrig før september måned.